Hlavní obsah

Jak se chovají lidé, když se opijí?

Foto: thinkstock

Někdy to s alkoholem přežene asi každý, ale co potom ty následky!Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdo pláče v koutku, jiný je samý vtip a tančí uprostřed parketu a další se chce prát. Na přemíru alkoholu reagují lidé různě. Tohle je typologie lidí podle toho, jak se chovají v opilosti nejčastěji.

Článek

Každý to alespoň jednou (spíš ale víckrát) za život zakusil. Přehnali jste to s alkoholem, a nestačili se divit, čeho jste pod vlivem schopni. Každý reaguje jinak, ale tohle vyvádějí lidé v opilosti nejčastěji.

1. Láska, kam se podíváš

Alkohol v lidech odbourává zábrany a sbližuje je. A tak není vůbec výjimkou vidět opilce, jak se objímají, poplácávají, prostě si dávají najevo, jak moc se mají rádi. Někteří lidé dostávají nezkrotnou chuť na sex, ale buď z toho právě díky alkoholu není nic, nebo naopak vznikne nejhloupější tip záletu, kterýl patří mezi 5 nejčastějších druhů nevěr.

Jitka (36):„Můj muž není žádný pijan, ale vždycky tak jednou za rok to přežene. Pak jedeme domů, on veřejně ,vyhrožuje', jak si to v ložnici užijeme, ale já se jen směju. Vždycky totiž okamžitě usne."

2. Všechno je na nic

Alkohol jim měl zvednout náladu, a možná to tak chvíli i fungovalo. Najednou se ale dostavil nával smutku a pocitu zmaru. Problémy, které měl alkohol zahnat, jsou najednou větší, hrůzostrašnější.

Lucie (31)"„Kamarádka se opila, a pak jsem ji našla v zapadlém rohu hospody, jak vzlyká, že život nestojí za nic. Prostě na ni po pár panácích padlo úplně všechno, co ji trápilo, a ona si s tím návalem smutku nevěděla rady."

3. Agresivita

Bohužel v mnoha lidech alkohol vyvolává agresivní chování, chuť se prát, hádat se a podobně. Někdy je to spíš k smíchu, občas z toho ale může být pořádný průšvih.

Karel (35):„Mám kamaráda, který je za normálních okolností velmi milý a nekonfliktní. Když se ale opije, vždycky si vybere toho největšího frajera z hospody a provokuje. Jenže on sám je malý, hubený a rozhodně ne svalnatý. Takže stojí před tím frajerem, šermuje pěstičkami a má blbý kecy. Já to pak žehlím, odvádím ho a toho obra uklidňuju."

4. Útlum

Jsou lidé, které alkohol uspává. Jeden dva panáky, a je z toho to takzvané „čelíčko“ či „hozený umakart“, tedy lidé, kteří usnou přímo u stolu nad nedopitým panákem.

Sandra (28):„Byla jsem na narozeninové party, kde byl jeden kluk, co dal vždycky pár panáků, okamžitě u stolu usnul, po půl hodince se probral, zařval ,co je, vole, slavíme, chlastáme´, dal zase pár panáků a usnul. Takhle pořád dokola. Už jsme mu to stopovali a vyloženě se těšili na jeho další kulturní vložku."

Foto: thinkstock

Že po pár sklenkách usnete? To je možná jedna z nejbezpečnějších reakcí, protože, kdo spí, nezlobíFoto: thinkstock

5. Exhibicionismus

Když se trochu víc napijí, potřebují být všude vidět a slyšet. A udělají pro to, cokoli! Druhý den se ale většinou pekelně stydí!

Lenka (29):„Mám spolužáka, který v opilosti vždycky vyleze na stůl a začne si sundávat kalhoty. Je tím už legendární, veškedré třídní srazy začínají tím, že uzavíráme sázky, jak dlouho bude Martinovi trvat, než ukáže pinďoura."

6. Sázky a prohry

Když jste opilí, většinou nemáte moc dobrý odhad. A tak vznikají sázky, které byste za střízliva nikdy neuzavřeli. Prohra je totiž předem jasná.

Michal (33):„Kamarád se jednou zřídil tak, že se nechal vyhecovat do sázky, kterou neměl šanci vyhrát. A tak pak běhal na jednom pražském náměstí nahý, musel křičet, že je gay, a k tomu držet transparent s nápisem, že Sparta je banda pitomců. Byl to samozřejmě zapřísáhlý fanoušek Sparty."

7. Zprávy, které jste nikdy neměli odeslat

Čím víc alkoholu vypijete, tím méně myslíte na důsledky svého chování. A tak z vašeho telefonu v pozdních večerních hodinách odejdou zprávy, za které si druhý den rvete vlasy.

Martina (26):„Měla jsem kolegu, který se jednou opil a zrhuba ve tři ráno poslal sms našemu šéfovi. Bylo v ní, že na sobě hodlá hodně zapracovat, výrazně zlepšit svou pracovní výkonnost a stát se jedním ze stěžejních členů našeho pracovního týmu, ale očekává od šéfa podporu. Druhý den na poradě chtěl být neviditelný, šéf naštěstí pochopil, jak to bylo a jen se smál a řekl, že jeho podporu rozhodně má."

Tip redakce:Chcete se těmto situacím vyhnout? Tak si dejte místo panáka Sladké dezerty s kapkou alkoholu!

Takže rozhodně nevsázejte na to, že doposud jste měli samé hezké opice. Stačí, když je něco trochu jinak, a vy můžete ragovat na alkohol zcela odlišně.

A co vyvádíte v opilosti vy?

Reklama

Související témata:

Načítám