Hlavní obsah

Jak se obléká Jana Fabiánová?

Foto: Anna la Rose

Jana Fabiánová má ráda šátky a šályFoto: Anna la Rose

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka, herečka a skladatelka Jana Fabiánová vnímá módu jako velkou zábavu. Sama se návrhářství dokonce už čtvrtým rokem věnuje. Co si nejraději obléká a jaké originální kousky skrývá její šatník? Pojďte s námi prozkoumat útroby jejích skříní!

Článek

Módu vnímá jako možnost vyjádřit náladu pomocí barev a materiálů. „Určitě ji neberu stoprocentně vážně. V Čechách se bere móda občas moc přísně, ale dnes je in v podstatě všechno. Stačí se uvolnit, jít po citu a experimentovat. Móda má přece vyjadřovat osobnost, a ne ji potlačovat,“ tvrdí Jana Fabiánová.

Jaký styl oblečení nosí nejraději? „To záleží na náladě a na situaci. Když jdu do studia nebo na procházku se svým psem, vyhrávají pohodlné džíny. Když mířím na večeři s přáteli nebo na nákupy s kamarádkou, ráda si obléknu něco zajímavého a dobře sladěného. Čím dál víc mám v oblibě taky pouzdrové sukně a minimalistický styl i na jevišti,“ prozrazuje zpěvačka. Zkrátka bez výzbroje v podobě pohodlných džínů, vypasované bundičky a sáčka by se rozhodně neobešla.

Foto: Anna la Rose

Jana Fabiánová má slabost pro kabelky Guess.Foto: Anna la Rose

Pravé kožešiny zavrhuje

Existuje však něco, co by si na sebe za žádných okolností nevzala. Je to pravá kožešina! „Nechápu, jak někdo může milovat svého psa a s klidem si vzít kolem krku mrtvou polární lišku. Nechápejte mě špatně, nechci nikoho poučovat. Jen to prostě sama nejsem schopna pochopit. Miluji všechna zvířata a moje svědomí mi nosit kožich prostě nedovolí,“ odhaluje své pocity.

K nakupování oblečení, bot a doplňků má jako většina žen pozitivní vztah. Ráda prý chodí po obchodech jen tak. „Ale když musím sehnat něco konkrétního, a nedaří se mi to, nakupování mě dokáže pěkně vytočit,“ poznamenává mnohostranná umělkyně.

Foto: Anna la Rose

Šaty vlevo si koupila v Edinburghu, ty na pravé fotce jsou v jejím oblíbeném country styluFoto: Anna la Rose

Ráno moudřejší večera

Když se jí nějaká věc líbí, řídí se rozumem. Většinou si ji zamluví do druhého dne, jde domů, podívá do šatníku, a pak nákup buď pustí z hlavy, nebo si pro vytoužený hadřík dojde! Na druhé straně se jí už mnohokrát stalo, že si například šaty, které jí padly do oka nekoupila, a pak toho litovala.

Na chvilku zaloví v paměti a přidá historku. „Minulý podzim jsem měla poprvé krizi. Bylo to zhruba tři dny před premiérou nové hry divadla Semafor Dal Si Růži Do Polívky, do níž jsem dělala kostýmy. Bylo jich kolem šedesáti kusů a moje dvě švadleny i já jsme měly opravdu co dělat. Vzpomínám, jak jsem lítala z jednoho obchodu do druhého obtěžkaná tunou tašek. Měla jsem žízeň a chtělo si mi na záchod a byla zima. Hrozná kombinace. V tu chvíli jsem si říkala, že všechny ty hadry nenávidím. Ale druhý den to zase přešlo a zatím se ten pocit nevrátil. Myslím, že se ani jen tak nevrátí,“ směje se.

Foto: Anna la Rose

V létě ráda nosí dlouhé šaty. Ostatní kousky jsou z její kolekce.Foto: Anna la Rose

Když kabelka, tak značková!

Co se týká oblečení, Jana si všechno nakupuje zásadně sama. Ani v dětství prý nedostávala svršky jako dárky třeba k narozeninám. A které obchody bere nejraději útokem? „Mám ráda obchody H, Zara, Mango a Stradivarius. Džíny kupuji v Replay a GStar Raw. V USA to je Nordstrom Rack, což jsou výprodejová centra, kde se dají s velkou slevou koupit i značkové oděvy od předních návrhářů. Cíleně ale nedávám přednost značkovému zboží. Značka pro mě není vždy zárukou kvality či vkusu. Také mám ráda malé obchůdky, které vlastní sami návrháři. U nás je to třeba Flamingo Park,“ vyjmenovává zpěvačka.

Foto: Anna la Rose

Tuhle kabelku dostala od maminky, jako dárek k premiéře hry Kytice. Je od Bati.Foto: Anna la Rose

Značky sice nejsou její prioritou, ovšem nesmí jít o kabelku. „Ano, výjimkou jsou kabelky Guess. Ty totiž vydrží všechnu tu tíhu, co na rameni nosím, jsou nejen funkční, ale i tak výrazné, že je používám jako módní doplňky. Pak si ještě potrpím na sluneční brýle Esprit. Mám jich několik a vydržely i různé pády na zem,“ uvádí Jana Fabiánová.

Foto: Anna la Rose

Boty si kupuje super vysoké, ale přesto pohodlné, které neničí záda ani nohy.Foto: Anna la Rose

Pokud navrhuje, vzorem a inspirací jsou pro ni módní mágové jako Chloé, Vivienne Westwood, Salvatore Ferragamo nebo Alexander McQueen. O stylu se prý ale hodně učí i od svého kadeřníka Michala Zapoměla ze salonu Portrait. Má úžasné výtvarné cítění nejen pro vlasy, ale i na módu a interiéry. „Naučil mě se uvolnit a v módě občas i záměrně vybočit mimo současné trendy,“ oceňuje zpěvačka s citem pro módu.

Podle Jany Fabiánové by se měly ženy při volbě oblečení řídit svými pocity. Každá je přece originál!

Reklama

Načítám