Hlavní obsah

Jak se připravit na milování? Těchto 7 věcí udělejte ještě před předehrou

Foto: Thinkstock

Postelí to nezačíná...Foto: Thinkstock

Reklama

Pro ženu milování nezačíná až vstupem do ložnice, ale mnohem dříve. Někteří – skutečně znalí – muži to vědí a znají tajemství přípravy na pohlavní styk. Ale co ti ostatní? Pro ně máme manuál!

Článek

O předehře se často hovoří jako o nutnosti ve spojitosti s hlubšími sexuálními zážitky. Třeba Glenn Wilson, odborník na vztahy a sexualitu z londýnského Institutu psychiatrie podotýká, že většina mužů a žen očekává od milování více než pouhé uspokojení tělesných potřeb.

Tuší jen znalci

„Tím, že se protáhne počáteční fáze a věnuje se čas plnému nažhavení partnera, se může každý sexuální zážitek zintenzivnit,“ popisuje ve své publikaci Vynalézavá láska s tím, že cest, jak dospět ke vzrušení, je neskutečně mnoho. Jednou z nich je fáze ještě před onou předehrou. Že žádné takové „sexuálně-prenatální období“ neexistuje? Ale ano.

Chtíč versus nirvána

Linda Sonntag, autorka příruček pro dospělé žijící v Anglii, chtíč považuje za důležitou součást milostných setkání. Podle ní je vytvoření milostného a láskyplného pocitu klíčové a nezbytné pro další postup – předehru.

Tato odbornice zdůrazňuje sedm způsobů, jak se na soulož připravit a probudit touhu v ženě, která to – oproti mužům – potřebuje daleko více.

Foto: Thinkstock

Ženy potřebují na erotické nadění víc časuFoto: Thinkstock

7 bodů ještě před předehrou

  1. Muž by měl často ženě říkat, že ji miluje, protože tato skutečnost je bohužel považována za samozřejmou a postupem času se na ni zapomíná. Pokud se k tomu nemá, začněte to říkat jako první, čili jděte příkladem.
  2. Mluvte o svém vztahu a dělejte společné plány. Mezi „předpředehrové období“ patří i ujišťování, že vztah čeká světlá budoucnost.
  3. Udělejte si čas jen sami na sebe. Nemusí jít zrovna o nákladnou návštěvu restaurace či společenskou událost – procházka ve dvou může být stejně nezapomenutelná jako společná večeře při svíčkách.
  4. Nabídněte druhému masáž. Ta uvolní i eroticky naladí.
  5. Připravte doma nějaké dobré jídlo s vínem a sladkostmi. Tento společný večer si domluvte dlouho předem.
  6. Dávejte lístečky s milostnými vzkazy na místa, kde je partner či partnerka najde – například pod polštář nebo do knížky, kterou právě čte.
  7. Všechny tyto věci dělejte často.

Prostředí plné jistoty uvolňuje

Linda Sonntag dodává, že tato příprava o sedmi bodech je pro ženy důležitá zvlášť proto, že ač se dámy dokážou milovat opravdu vášnivě, mnohdy ze svých erotických schopností zdaleka nenabídnou vše, pokud se necítí v naprostém bezpečí.

Foto: Thinkstock

Důlvěra v partnera zintenzivňuje zážitek ze sexuFoto: Thinkstock

„Aby se žena mohla maximálně uvolnit a zcela odhodit sexuální zábrany, musí ona i její milenec pochopit skutečnost, že sex nezačíná až vstupem do ložnice, ale již mnohem dříve,“ popisuje ve své knize Hry lásky s tím, že někteří opravdu znalí muži vědí, že žena sexuálně vnímá již to, jak s ní muž mluví nebo jak se jí po celou dobu dotýká.

Je-li připravena psychicky, je její fyzické naladění o dost snazší. Že na takové „zdržování“ v dnešní chaotické době nemáte myšlenky ani energii?

Záležitost priorit

„Tam, kde si partneři jen těžko najdou čas jeden pro druhého, by prospělo rozpomenout se na minulost. Na dny, kdy se nemohli od sebe ani odrhnout. Sex nebyl patrně uspokojivější, avšak oba kladli mnohem větší důraz na doteky, milá slůvka, pozornosti a překvapení,“ radí Glenn Wilson.

A hlavně nikdo neříká, že se takto „pomaleji“ musíte připravovat každý den. Ale aspoň jednou za čas je to nutnost! Už jen pro další a zdravý vývoj sexuálního života.

A co si o tom myslíte vy? Je „předpředehrová příprava“ důležitá, nebo naprosto zbytečná?

Reklama

Načítám