Hlavní obsah

Jak se správně a stylově obléknout na hory? Poradíme

Foto: Colmar

Foto: Colmar

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sněhová nadílka přímo vybízí k tomu, trávit zimu co nejvíce na horách. Ať už na lyžích či na snowboardu, určitě chcete v každém případě vypadat stylově. A my vám dnes ukážeme, v čem vám to bude nejvíc slušet.

Článek

Samozřejmě že oblečení na hory by mělo být v první řadě praktické, funkční i odolné. Ovšem u žen jde možná ještě více o další parametr. A tím je design. Proto jsme vám našli skvělé trendy kousky, které splňují obojí.

Spodní prádlo

Termoprádlo tvoří velmi důležitou součást zimního oblečení a je takzvanou první vrstvou. Je většinou ušito ze savých rychleschnoucích materiálů, které dobře odvádí pot od těla, ale zároveň ho udržují stále v suchu. Díky speciálním vláknům totiž nenasákne pot jako bavlna. Může být také odstupňované podle hřejivosti, tedy většinou gramáže, kterou vám skvěle poskytne například vlna merino.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Colmar, 3790 Kč; Craft, 1150 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Roxy (prodává Zalando), triko 1380 Kč, legíny 1380 Kč; Burton, triko 2470 Kč, legíny 3640 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): oboje Kari Traa (prodává Norskamoda), legíny 1999 Kč, triko 2889 Kč (vlna merino); rolák 2079 Kč, legíny 1919 Kč (vlna merino)Foto: Archiv firmy

Mikiny a svetry

Druhá vrstva je neméně důležitá, stejně jako ta první. Plní také termoregulační funkci a měla by hlavně zahřát. Záleží však, jak moc se při sportu hýbete, jak moc stojíte ve frontách, a jak moc jste zimomřivé. Podle toho volte mikinu či svetr slabší, nebo silnější. K oblíbeným materiálům patří fleece či opět vlna merino. I druhá vrstva však může vypadat stylově.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Colmar, 2590 Kč, Nordblanc, 1395 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): oboje Kama, 3790 Kč; 3490 Kč (vlna merino)Foto: Archiv firmy

Trendy bundy

Při výběru lyžařské či snowboardové bundy je pro každou ženu důležitý zejména její vzhled. Trendy jsou různé originální potisky, kožíšky na kapuce, ale i pastelové barvy, které sice nejsou příliš praktické, ale zato mladistvé. Zapomínat byste však neměly ani na funkčnost a dostatečnou odolnost proti větru a vodě, abyste na svahu po chvíli nemrzly nebo nepromokly. To už byste moc parády nenadělaly.

Zaměřte se tedy kromě různých vychytávek v podobě kapsiček na skipas či telefon, větrání v podpaží či odnímatelné kapuce na technické parametry. K těm nejpodstatnějším patří vodní sloupec, který by měl být ideálně 10 000 mm a více. Důležitý je rovněž výběr materiálu, který bývá odstupňovaný podle hřejivosti a odolnosti. K těm lepším, samozřejmě i dražším, patří například Gore-tex.

Foto: Archiv firmy

Na foto: oboje Sportalm (prodává David Sport Harrachov), info o ceně v obchoděFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Burton, 11 700 Kč (Gore-tex); CMP (prodává About You), 3881 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): oboje Roxy, 6750 Kč; 6650 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): oboje Colmar, 12 260 Kč, 19 900 KčFoto: Archiv firmy

Pohodlné kalhoty

U kalhot je důležitá barva, ale i pohodlnost. Určitě si v nich při jejich zkoušení v obchodě udělejte pár dřepů či si na chvíli sedněte, abyste zjistily, zda vás nikde netáhnou či neškrtí. Pozor však při volbě barvy, neboť světlé se mohou občas zamazat na vlekařské pomě i sedačce. S tím je potřeba počítat. Přesto však mezi oblíbené barvy žen patří stále bílá. Zkrátka je vidět, že praktičnost bývá u nich často až na druhém místě.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Roxy (prodává Zalando), 3320 Kč; Rossignol (prodává Sport-store), 7192 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Colmar, 4890 Kč; Dope (prodává Ridestore), 3640 KčFoto: Archiv firem

Také při výběru lyžařského oblečení dbáte hlavně na design?

Reklama

Načítám