Hlavní obsah

Jak se vyspat do krásných vlasů? Tyhle tipy vám pomůžou!

Foto: popcorner, Shutterstock.com

Foto: popcorner, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když vaše vlasy nemají svůj den, většinou to zachrání gumička a culík. Ale nemuselo by to tak být, kdybyste večer své hřívě věnovaly o trochu víc času. Jak tedy dosáhnout krásných vlasů bez námahy během doby, kdy sníte?

Článek

Určitě to znáte. Ráno se těšíte na skvělý den, ale vaše vlasy to sabotují. Abyste tomu předešly, musíte začít už večer. Probudíte se tak do krásných vlasů a nebudete muset ztrácet cenné minuty před zrcadlem – místo toho si dopřejete v klidu snídani. Nezní to jako sen?

Dopřejte vlasům masku

Rozlítané, elektrizující vlasy, které vypadají spíš jako chemlon. Jak to napravit? S nastupujícími chladnějšími měsíci to bude opět téma, protože vlasy elektrizují, když jsou přesušené. Podílí se na tom několik faktorů: špatná péče, přílišné zatěžování, ale například i mráz. Řešení začíná ve sprše.

Dopřejte si alespoň jednou do týdne regenerační masku. Jestliže i to je na vaše suché a zničené vlasy málo vyživující, nechte masku působit přes noc. Má to ovšem nevýhodu – je nutné pořídit něco, čím kštici zakryjete. Můžete vyzkoušet starý ručník nebo si pořídit koupací čepici. Musíte také počítat s tím, že ráno bude třeba masku smýt. Odměnou vám ale budou super hebké vlasy, o kterých se vám v noci snilo.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): maska pro suché vlasy Banana Hair Food, Garnier Fructis, 180 Kč (390 ml); noční regenerační krém na vlasy, Yves Rocher, 149 Kč (150 ml)Foto: Archiv firem

Saténové hýčkání

Dalším řešením elektrizující kštice je saténový povlak na polštář. Po saténu vlasy lépe kloužou, nezacuchávají se a tím pádem se ani tolik nelámou. Také není dobré chodit spát s mokrou hlavou. Vlhko narušuje povrch vlasů, ty nabobtnají, nekloužou a dřou o sebe. Ve výsledku jsou sušší, hrubší a náchylnější k lámání.

Víc tedy kštici škodíte tím, že ji necháte schnout přes noc, než když použijete fén. Lepší je proto po umytí použít ochranný sprej proti teplu a vlasy vyfénovat přes kulatý kartáč. Nebo je při foukání pročešte obyčejným hřebenem – budou hebčí, a tedy krásnější. Takže až příště budete chtít uléhat s mokrou hlavou, dobře si rozmyslete, jestli vám to za tu práci ráno – a roztřepené a polámané konečky – stojí.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): krém pro tepelnou úpravu vlasů Mythic Oil, L’Oréal Professionnel, 254 Kč (150 ml); ochranný sprej Thermo-Spray, Alcina, 260 Kč (125 ml)Foto: Archiv firem

Drdol, copy a sprej pro objem

Vaším nejvěrnějším společníkem by se měly stát stylingové spreje. Dokážou dodat objem i texturu a vlasy pak lépe drží tvar a nekloužou. Na trhu najdete takových produktů spousty, sáhnout můžete i po sprejích pro plážové vlny, které obsahují sůl. Stačí nastříkat do vlhkých vlasů, trochu je prosušit fénem, aby nebyly úplně mokré, ale jen lehce vlhké, a pak je zamotat do libovolného drdolu nebo copu – záleží, jak bohatou kštici máte.

Někomu bude stačit zaplést jeden francouzský cop nebo šnek na temeni hlavy, někdo těch drdolů a copů bude muset udělat víc. Když je umístíte šikovně buď na temeno hlavy, nebo po stranách, nebudou vás v noci tlačit a vy se prospíte do krásných vlasů. Ráno drdol nebo cop rozpustíte, kadeře pročešete prsty, zafixujete lakem a je to. Ledabylé boho vlny jsou na světě a vy můžete vyrazit!

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): sprej na vlasy Sea Spray, Lush, 495 Kč (100 g); sprej pro objem vlasů Volumetry, L’Oréal Professionnel, 355 Kč (125 ml)Foto: Archiv firem

Trik se suchým šamponem

Nestíháte si umýt hlavu a tušíte, že zítra ráno to bude katastrofa, kterou nezachrání ani celé balení suchého šamponu? Aplikujte ho už večer. Vyzkoušeno a potvrzeno – funguje to mnohem lépe, než když se snažíte vlasy osvěžit až ráno.

A pokud vám nic z toho nevyjde, první záchranou na rozlítané vysušené kadeře může být bezoplachový kondicionér, který si poradí skoro se vším. Můžete ho použít jak na vlhké vlasy před fénováním, aby se lépe rozčesaly, tak na suché vlasy jako závěrečný styling. Nastříkejte ho klidně do celých délek, pročesejte a pohroma by měla být zažehnána. Pro uhlazenější konečky zkuste ještě vetřít speciální krémy – bývají lepší než olejíčky, které mohou vlasy zatížit. Krém vyživí, ochrání proti teplu fénu nebo žehličky a můžete ho použít jak na mokré vlasy před foukáním, tak i ráno do konců, aby nevypadaly tak suché. 

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): suchý šampon Toni & Guy, 319 Kč (250 ml); uhlazující bezoplachový kondicionér Hairmilk Natural Shine, Nivea, 110 Kč (150 ml)Foto: Archiv firem

Co děláte, když vaše vlasy prostě nemají svůj den?

Reklama

Související témata:

Načítám