Hlavní obsah

Jak si vybrat ložní povlečení

Reklama

Vybrat si vhodné povlečení bývá docela oříšek. Pojďme se společně podívat na to, jaký materiál si vede nejlépe a podle čeho volit to pravé.

Článek

Nakupování nového povlečení dá většinou zabrat především těm z nás, kteří netuší kolik druhů, materiálů a obecně i vlastností v sobě povlečení vlastně skrývá. S tím vším se dá ale pomoct. Čtěte dál a dozvíte se podstatné informace, abyste už nemuseli více tápat.

Bavlněné povlečení Markéta Exclusive – šedá

Jednotlivá povlečení krok za krokem

V každém obchodě se setkáme se čtyřmi základními druhy. Jedním z nich je bavlněné povlečení, které je velmi příjemné, měkké, pružné a vyznačuje se především prodyšností a savostí. Jeho nespornou výhodou je snášenlivost vůči praní a sušení, kdy si i po dlouhou dobu zachovává původní tvar i barvu. Jedinou nevýhodou je nutnost žehlení.

Bavlněné povlečení na dvě lůžka Agáta – bílá

Bavlněné povlečení s povrchovou úpravou

Saténové povlečení se vyrábí z vysoce kvalitní bavlny s jemným leskem na povrchu. Navíc je velmi hebké a hebké na omak, také pevné a trvanlivé. V létě ochladí a v zimě naopak rychle zahřeje.

Krepové povlečení je praktické, pokud jde o údržbu, protože se nemusí žehlit. Je pro něj charakteristická hladká i zvrásněná část v pravidelných pruzích, ale ne každému je příjemné na dotek.

Flanelové povlečení má vlastnosti jako klasická bavlna, ale je velmi hebké díky jemnému vlasu na povrchu. Povlečení navíc vyniká dobrou izolací tepla, a tak je vhodné především v zimních měsících.

Bavlněné povlečení na dvě lůžka Apolena – šedá

Další oblíbené prvky v ložním prádle

Dnes už nás asi nepřekvapí ani to, že se různé technologie a nadčasové prvky dostávají i do oblasti, jako je ložní prádlo. Nejenže roste poptávka po povlečení s 3D vzory, ale na trh se dostávají i lůžkoviny, které jsou antibakteriální, a tím pádem vhodné hlavně pro alergiky. Takovým je například bambusové povlečení, které dokáže eliminovat až 70 % plísní i bakterií ze svého povrchu. Bambusové vlákno je navíc mimořádně hebké a absorbuje až 3x více vlhkosti než bavlna.

Při výběru lůžkovin je mimořádně důležité si ujasnit své potřeby a porovnat je s nabídkou. Doporučujeme internetový obchod RodinneBaleni.cz, který se zaměřuje nejen na všechny výše zmíněné druhy ložního prádla, ale i další nezbytnosti pro bydlení v oblasti textilu.

Reklama

Související témata:

Načítám