Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Největším nepřítelem žen jsou ony samy

Foto: thinkstock

Ženy jdou spíš samy proti sobě, než že by zášť mohly svádět na mužeFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několikrát jsem zde byl nařčen, že se snažím rozdmýchat bojovou linii mezi oběma pohlavími. Ale opak je pravdou.

Článek

Tím se totiž (velmi dobře za naše peníze) živí feministky, které se pokoušejí vypodobňovat muže jako bratrstvo sjednocené za společným účelem útlaku žen a samy sebe jako šikovatelky žen proti mužům. Není však nic vzdálenějšího pravdě – muži a ženy primárně bojují se členy vlastního pohlaví. Zejména o partnery.

Muži na vlastním válčišti se snaží ovládnout zdroje (peníze, evergreen mezi mužskými parfémy) na účet jiných mužů, zbavují ostatní muže majetku, vylučují se navzájem z pozic vyššího statusu a vyšší moci a zesměšňují ostatní muže za účelem jejich znemožnění v očích žen. Fakt, že téměř 70 % vražd páchají muži na ostatních mužích, ukazuje špičku ledovce představujícího, jak draze muže přijde jejich vzájemná konkurence. Dalším smutným svědectvím o penále, které muži platí za své zápasení s ostatními muži, je jejich odchod z tohoto světa v průměru o 7 let dříve.

Ani ženy neuniknou škodám způsobeným příslušnicemi jejich vlastního pohlaví. Soutěží mezi sebou o přístup k dobře situovaným mužům a odlákávají muže od manželek. Pomlouvají a zesměšňují soupeřky, zvláště ty, které jsou ochotny oddat se krátkodobým sexuálním strategiím. Nejsou neznáma ani vzájemná fyzická napadení žen.

Muži i ženy jsou tedy oběťmi sexuálních strategií vlastního pohlaví a v žádném případě tedy nelze mluvit o spolčení příslušníků jednoho pohlaví kvůli nějakému společnému cíli. Navíc mají muži i ženy z konkurenčního boje v řadách opačného pohlaví prospěch.

Například ženin otec, její bratři i synové – ti všichni mají prospěch z jejího výběru movitého muže s postavením. V rozporu s názorem, že muži stojí proti ženám na opačných stranách fronty, pojí každého jednotlivce nějaký zásadní společný zájem se členy opačného pohlaví.

Přihlouplé názory o spiknutí stejných pohlaví nemají v realitě opodstatnění. A to se raději vůbec nezmiňuji o válkách…

Reklama

Načítám