Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Jak ohlídat partnera, aby neflirtoval s cizí ženou?

Foto: Thinkstock

Jak má žena reagovat, když s jejím partnerem flirtuje nějaká cizí fuchtle?Foto: Thinkstock

Reklama

Jak by se měl zachovat zadaný muž, se kterým cizí žena flirtuje, ale on o to nestojí? A jak by na to měla reagovat jeho partnerka? Bít se jako lev, nebo dělat, že to nevidí? Otázka pro našeho chlapa!

Článek

Do e-mailové schránky jaktovidichlap@prozeny.cz nám tentokrát přistál dotaz čtenářky Hanky. Píše se v něm o flirtu se zadaným mužem, touhách i citech a bolestném odmítnutí. Jak by se měl každý v tomto trojúhelníku zachovat? Radí Josef Hausmann!

Čtenářka Hanka:„Jak se má zachovat muž, s nímž ve společnosti flirtuje žena, o jejíž pozornost nestojí? Připadá mi to nevhodné především, pokud je to ve společnosti jeho partnerky nebo i dalších osob. Jak ji může elegantně ,odpálkovat'? A jak se má zachovat ta partnerka, když vidí, že ho druhá žena svádí?“

Vážená paní, existují tři varianty flirtující ženy s mužem.

  • a) Ta žena vůbec neflirtuje, ale pod vlivem vaší žárlivosti a nenávisti ke každé, se kterou by tomu vašemu mohlo být třeba lépe, jí toto chování podsouváte.
  • b) Ona žena se tomu vašemu líbí, on o její pozornost stojí a přemýšlí, jak to navléci, aby před vámi zachoval dekorum a přitom neztratil šance na svedení té flirtující. Tuto možnost si vy ale nepřipouštíte (ač je nejčastější) a automaticky předpokládáte variantu
  • c), že když tam jste s ním vy, patří vám a flirtující soupeřky bude odpálkovávat.

Budiž tedy po vašem a věnujme se této třetí (nepravděpodobnější) variantě. Začnu tím důležitějším – jak se má zachovat partnerka, aby vlastní blbostí toho svého nezaplašila. Nic mu nezakazovat, nevyčítat (i za cenu přetvářky), a hlavně nedávat najevo strach, že o něj bude připravena. To by ho utvrdilo, že ji má jistou, ba co hůř, pevně zakleslou okolo krku, a to my chlapi nesnášíme, to v nás dusí touhu a její dvojče – lásku.

Půjde-li ten chlápek s onou sokyní třeba tančit, ideální situace by byla, kdyby jeho původní partnerka šla tančit s někým jiným či s někým jiným zapředla rozhovor (i za cenu flirtu). Jen ať on vidí, že „pro jedno kvítí slunce nesvítí“. Bude-li ale uslzeně pozorovat parket, na němž její princ tančí s „cizí kněžnou“, dospěje tento k názoru, že se v ní překoukl, že o ni není zájem – zatímco o něj ano – a ztratí touhu, která existuje jen vůči objektům, které můžeme ztratit.

Sílu ke správnému jednání ať partnerka načerpá z faktu, že z těhle koket stejně nic pořádného nevzejde a jsou to bubliny, které brzy splasknou.

Pokud je takzvaná flirtující žena muži opravdu nepříjemná (varianta c), bez ohledu na to, zda je tam s partnerkou nebo sólo, musí muž odpálkování provést tak, aby flirtující ženu nebolelo nebo bolelo co nejméně. I ona je jen člověk, Bůh ví, jaká zoufalá situace ji dovedla k zoufalému činu. Třeba – jsa vyzván – tanec neodmítnout a při něm jí sdělit, že by si kvůli ní „oblízl všech deset“, ale příčí se mu zradit tu, se kterou přišel. Nebo ať se vymluví na děti, na svou podpantofláckou zbabělost (i za cenu lži).

Ale hlavně ať jí neříká nějakou nepříjemnou pravdu jako „Tady je mé telefonní číslo, ale nevolej, dokud neshodíš deset kilo.“

Reklama

Načítám