Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Je normální jít před partnerem na záchod?

Foto: Thinkstock

Kde má zůstat tajemství a co je v partnerství ještě přípustné? Odpovídá Josef Hausmann!Foto: Thinkstock

Reklama

Kam až může zajít partnerská intimita? Je v pořádku, když spolu trávíte čas v koupelně se záchodem, nebo tím žena ztrácí tajemství a pro muže přitažlivost? Na otevřenou otázku otevřená odpověď!

Článek

Žena na záchodě, muž vedle ní u umyvadla. Konverzují, řeší praktické věci, hygienu. Je to normální, nebo je to za hranou intimity partnerství? Na to se zeptala čtenářka Marta na e-mailu jaktovidichlap@prozeny.cz. A Josef Hausmann se jako vždy nebojí odpovědět!

Čtenářka Marta:„Jednou mi moje kadeřnice a zároveň kamarádka vyprávěla o své známé. Jak se tak jednou dámy bavily, jak jinak než o mužích, tak se jedna z nich vyjádřila, že ona před partnerem žádná tajemství nemá, a to do té míry, že spolu sdílejí koupelnu. Na tom by asi nic nebylo do chvíle, než ona paní ostatním vysvětlila, že když sedí ona či on na toaletě, tak si druhý třeba čistí vedle zuby nebo se češe, a tak spolu konverzují a nepřijde jim to vůbec divné.

Když se ostatní dámy probraly ze šoku a ptaly se, zda jí to nepřijde opravdu nemístné a nechutné, zdůvodnila to tak, že když spolu spí, tak přece není pro žádné tabu místo. Měla jsem štěstí, že jsem seděla pevně v kadeřnickém křesle, protože jinak bych sebou asi sekla. Osobně se domnívám, že tohle je hodně přes čáru a určitě bych něco takového udělala pouze v krajní nouzi. Podle mě je pro muže přitažlivá určitá nedostupnost a tajemství. To, co činí ženu voňavou a přitažlivou. Co myslíte?“

Vážená paní, kdybych musel být přítomen podobným debatám v kadeřnictví, litoval bych, že zde někdo nenatáčí silvestrovský pořad. To musí být sešlost! S jednou to málem seklo a ostatní byly v šoku. Už se nedivím, že 99 % vynálezů uskutečnili pro lidstvo muži. Vaše starosti vám upřímně závidím. Jestli máte čas a energii na řešení podobných „problémů“, modlete se, ať vám bavlnka, ve které žijete, vydrží co nejdéle.

Je pravda, že muži v hospodách také kecají o lecčems, ale přitom sehrají šachové partie, naplánují výpravy do velehor, prodají a koupí auta, vypůjčí si vrtačku na přivrtání poličky – zkrátka nějaký užitek z toho je.

K věci. Když se (třeba ráno) pospíchá, musí jít všechno stranou. Chlap nepřijde pozdě do práce kvůli tomu, že žena trůní na míse v koupelně a „stydí se“. Jsou situace (ty tragické nechám stranou), například při průstupu skalní stěnou, kdy žena musí opakovaně vykonat svou tělesnou potřebu v těsné blízkosti spolulezců, mnohdy – dovolí-li to okolnosti – k jejich ohromnému veselí.

Máte však pravdu, že určitý stupeň tajemnosti, intimity a nedostupnosti činí ženu přitažlivější. Obecně se tomu říká cudnost, což je pro muže žádaná vlastnost u dlouhodobých partnerek (a nežádoucí při krátkodobých avantýrách), která se mužům evolučně vyplácela jako obranná strategie před genově marnou investicí do „kukaččího mláděte“.

Když ale jsou ti dva spolu už nějakou dobu, děti třeba už vyvedli a tisíckrát spolu prováděli „úplně všechno“, tak jestli ona sedí na míse, když on si čistí zuby, jí už moc na cudnosti a tajemnosti neubere. Takový názor mi připadá poněkud středověký – a že jsem NĚJAKÁ „konzerva“!

Neznám nikoho, kdo by od ženy utekl, protože se před ním nezamyká na záchodě, potažmo „nemá tajemství“.

Máte pravdu, že muže „tajemství“ žen láká. Tajemná, voňavá a přitažlivá je ale pro muže každá další, nová a nepoznaná, a fakt, jestli ta jeho, kterou už tisíckrát spatřil ze všech stran, před ním i „záchoduje“, už v těchto jeho spádech žádnou roli nehraje.

Reklama

Načítám