Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Líbí se opilému muži opravdu jakákoli žena?

Foto: shutterstock

Udělá opilost z muže člověka, který v tu chvíli postrádá jakýkoli vkus ve výběru ženy, se kterou se vyspí? I dnes odpovídá Josef HausmannFoto: shutterstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtenářka Táňa položila Josefu Hausmannovi poněkud zvláštní dotaz: Jaké to je, když je někdo – tedy muž – opilý? Opravdu mu jde o každou sukni? A s odpovědí se náš chlap tedy opravdu nemaže!

Článek

A máme tu další otázku pro našeho chlapa, která přišla do e-mailové schránky jaktovidichlap@prozeny.cz.

Táňa se ptá: „Dobrý den, zajímalo by mě, jak to máte vy muži v opilosti. Vystartujete i po ženě, která se vám za střízliva jinak nelíbí? Už jsem slyšela vtipy na téma, ráno se probudil a s hrůzou zjistil, s kým to spal. Ale je to skutečně možné? Asi je to hloupý dotaz, ale ve svých 40 letech jsem ještě nikdy nebyla opilá, takže nevím, co se v opilosti vlastně děje.“

Vážená Táňo, váš dotaz paušálně staví všechny muže do dost nelichotivého světla primitivů, proto se nedivte, když vám odpovím bez servítků.

Zmínka o tom, že jste ve svém věku ještě nebyla opilá a tudíž nevíte, co se v opilosti (mužů) děje, je navíc irelevantní – je to stejná (ne)logika, jako bych se já ptal ženy, jaké má pocity při menstruaci, protože jsem to dosud nezažil. Některé prožitky jsou holt mezi oběma pohlavími nepřenosné.

Tisíckrát jsem byl nařčen z toho, že všechny muže házím do jednoho pytle, a teď je do jednoho pytle strkáte vy. Opilost se u každého muže projevuje různě. Někdo by se rval, jiný by zpíval, třetí zmelancholičtí, čtvrtý usíná… Když už jste ale ty muže do jednoho pytle nasypala, jedna vlastnost je neomylně spojuje, a to je touha po rozmanitosti sexuálních partnerek – česky řečeno, oklátit vše, co neuteče na strom.

Za střízliva tuto svoji touhu drží na uzdě (jak by to tady také jinak vypadalo). Alkohol, jak známo, vlastní vůli a odhodlání podemílá, a tím je podemíláno mužské odhodlání (vlastně přetvářka) chovat se takzvaně slušně, tedy předstírat, že mně ta jedna vyvolená (málem jsem napsal vyholená) stačí na celý život.

Jestliže tedy, jak říkáte, vystartujeme po ženě, která se nám za střízliva údajně nelíbí, není to ani tak tím, že by se stoupající hladinou alkoholu se snižovala laťka pro kritérium ženské přitažlivosti, ale snižuje se laťka morálních zábran, které nám doposud bránily vůbec nějakou „další frontu“ otevřít.

Ten váš citát o tom hrůzostrašném ranním probuzení jsou jen takové silácké hospodské kecy. Zaprvé – která ženská (kromě zlatokopky) by šla s chlapem ožralým tak, že si ani ráno nebude nepamatovat, co dělal večer, a zadruhé – co by takhle ožralý chlap v posteli asi tak předvedl?

Celá takováto akce je natolik nepravděpodobná, že spíše koluje v tom vašem „vtipu“, než by se (statisticky významně) děla v běžném mužském životě. Muž se vedle cizí ženy probudí ve dvou verzích: Nadmutý pýchou, že „zabodoval“, a zděšený – buď z toho, aby se to nedozvěděla jeho stálice, nebo aby se mu tahle teď nezačala věšet na krk. Nikoli však proto, že by se otřásal hnusem nad sebou samým. Nakonec, jak se zpívá v jedné písni (Krausberry), „Na každé dívce krásy trocha…“.

A navíc v mužském světě platí: To je jedno jaká, hlavně, že je jiná.

Reklama

Načítám