Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Manžel na „to" nemá chuť. Už roky. Co s tím?

Foto: Profimedia

Když nemá muž zájem o hezkou, štíhlou, mladou ženu, přijde to divné i Josefu HausmannoviFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co dělat, když nedochází k plnění takzvaných manželských povinností? Má cenu ve vztahu pokračovat? Kde je zakopaný pes a lze tomu vůbec přijít na kloub? Nebo je lepší rozvod? Takhle to vidí chlap!

Článek

Na e-mail jaktovidichlap@prozeny.cz se tentokrát ozvala pětadvacetiletá čtenářka Jitka, která se Josefu Hausmannovi svěřuje s tím, že se manžel dlouhodobě vyhýbá sexu. Jak to vidí chlap? Čtěte!

Čtenářka Jitka: „Chtěla bych znát Váš názor na mou situaci, a hlavně bych chtěla poradit, co může žena v takové situaci dělat.

S manželem, který je o 15 let starší, jsme spolu již 5 let. Děti nemáme, manžel má dítě z předešlého vztahu. První rok byl asi jako u každého vztahu vášnivý a divoký... Ale čím jsme s manželem spolu déle, tím se sex z našeho života začal vytrácet. Manžel se raději dívá na televizi nebo pracuje na počítači, a to klidně i do noci. Připadá mi, že čeká, až usnu, aby mohl jít spát a já po něm nic nechtěla.

Minulý rok jsme se milovali jen 9x. Letos ještě ani jednou. Snažila jsem se ho svést v sexy prádelku, ale to mu připadalo odpudivé, prý vypadám jako prostitutka. Tak jsem to zkusila nahá – ale to jsem podle něj zase příliš odhalená a on se nemá na co těšit, když mu celé tělo hned ukážu. Když jsem oblečená, tak je to také špatně. Když se ho snažím políbit, odtáhne se. Dá mi pouze obyčejnou pusu. Polibek jsem od něj nedostala již několik let.

Ze začátku jsem chápala, že je unavený, má starosti a z těchto důvodů se mu do ničeho nechce. Ptala jsem se ho, zda je tedy problém ve mně, jestli se mu ještě líbím, jestli ho přitahuji, ale vždy mě ujistí, že je problém v něm, ale řešit ho nebude. Několik týdnů jsem nic nepodnikala a nechala jsem vše na něm, abych nebyla já ten, kdo chce sex a začne s tím, ale ani to nepomohlo a manžel stále nic.

Nemyslím si, že by měl milenku, ale nevím, proč se takto chová. Všude čtu, jak každý muž chce pravidelně sex a ženy se stále vymlouvají na bolest hlavy, ale nikde jsem si nepřečetla, že by to bylo naopak.

Podotýkám, že nejsem tlustá, nikdy jsem nebyla. Naopak pravidelně cvičím a starám se o sebe.“

Vážená Jitko,

jestliže nemáte nadváhu, pravidelně cvičíte a staráte se o své tělo, nevidím důvod, proč by na Vás Váš chlap (nota bene 40 let mlád) neměl mít chuť. Kdybyste mu byla protivná povahou, odešel by od Vás – ale on ani neodejde. Tak k čemu Vás má? Abyste se s ním dívala na televizi a skočila do Lidlu na nákup? To je sakra málo.

Vámi vylíčená sexuální statistika je patologická – byla by patologická i u generace Vašich rodičů. Docela by mě zajímalo, co se vloni v oněch památných devíti dnech pokaždé odehrálo tak převratného, že ho to vytrhlo z „letargie“...

Měla byste se ho na jeho flagrantní problém zeptat přímo. On se tváří, jako by se nechumelilo, a Vy to tak necháte? Divné je, že i kdyby se mu nechtělo (protože se třeba těší, že až usnete, dá si virtuální sex na internetu), že v sobě aspoň občas nenajde minimum slušnosti, aby se „přemohl“. Tím jasně říká, že Vás nemá rád. Gay asi není, když se dokázal rok vášnivě milovat se ženou. Milenku asi nemá, to by se miloval i s Vámi – nevěrní muži bývají doma velmi „pozorní“...

Pokud má nějakou chorobu a neléčí ji, chová se nedospěle a od takových pryč.

Otázku, proč je on s Vámi, asi nevyřešíme. Ale proč jste Vy s ním? Je Vám 25 let, děti nemáte, život máte před sebou a svobodnou volbu také. Nebo ne?

Něco tady nehraje – něco jste zamlčela. Do stávajícího vážného vztahu jste vstoupila ve dvaceti letech, což není pro dnešní dobu zcela běžné. On Vás, mladou holku, nechce nahou ani zahalenou, ba ani Vás nepolíbí, a Vy takového nanicovance nepošlete k šípku. Divné. Pokud Vás nějak ekonomicky neovládá, neztrácejte s ním ani minutu.

Nedělejte si iluze, že se to zlepší. Máte konec března a pořád nic. To vloni jste už touhle dobou jistě měla aspoň „bod“. Za rok – ale darmo mluvit. Nečekejte na zázrak a odejděte. Ztratit nemáte co.

Reklama

Načítám