Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Manžel po mně chce experimenty v sexu. Co teď?

Foto: Profimedia

Jak reagovat na to, když po vás chce partner po letech manželství nové sexuální praktiky? Odpovídá Josef HausmannFoto: Profimedia

Reklama

Čtenářka Drahuše má dospělé děti, spokojené manželství ani sex neváznul. Jenže! Teď po ní začal manžel vyžadovat milostné experimenty, na které sama ovšem chuť nemá. Co s tím? Takhle to vidí chlap!

Článek

Dvacet pět let nic. A teď? Teď vyžaduje manžel čtenářky Drahuše sexuální experimenty, kterým jeho žena ovšem dvakrát neholduje. Co s tím? Musí mu je dopřát, nebo může odmítnout? A jak to, že se jeho choutky projevily až teď? Odpovídá, stejně jako každý čtvrtek, Josef Hausmann!

Čtenářka Drahuše:„S manželem jsme spolu již více než 25 let. Naše manželství bylo klidné a pohodové, vychovali jsme společně 3 děti, které jsou již téměř všechny samostatné. V sexu jsme si vždy rozuměli. V současné době jsme ve věku, kdy děti opouští hnízdo. Navíc je známý politik. Poslední dobou začal vyžadovat různé sexuální experimenty, a já se na ně necítím. A abych mu je po dlouhém přemlouvání dopřála, tak si musím dát skleničku alkoholu, i když normálně vůbec nepiji.

Nechápu, kde k těmto praktikám přišel, pornokazety doma nemáme, na televizi se nedívá – tak jak je možné, že má o nich a jejich provedení tak jasnou představu? Má vůbec právo dožadovat se sexuálních praktik, které mi jsou velmi nepříjemné? Co muže pudí k sexuálním experimentům ve vyšším věku?"

Vážená Drahuše, jak jste ve svých letech krásně naivní! Nemáte video a na televizi (kde to stejně nedávají) nekouká – tak kde na to přišel? Cožpak nevíte, že my muži od puberty o ničem jiném nešpekulujeme, nediskutujeme a nic naši hlavu neokupuje víc? Nevíte nic o internetu, „oplzlých“ vtipech, vykřičených domech a – ve vašem případě – o žranicích a výjezdních zasedáních politiků?

S postupujícím věkem muži nacházejí sílu své sny a představy realizovat. Navíc, uznejte, po čtvrtstoletí manželství by to nějaký svěžejší vítr vpustit chtělo. Buďte ráda, že praktiky, které si on klidně může dopřávat kdekoli jinde, chce zrovna po vás. Je to znak toho, že jej pořád vzrušujete, že stále figurujete v jeho erotických představách. Která žena vašeho věku a v tak „starém“ manželství má takovou kliku? Co by za to mnohé vaše vrstevnice daly!

Co tak asi, prosím vás, může po vás chtít tak hrozného, že se tomu dá čelit sklenkou vína? Jistě vás neřeže bičem… Navrhněte mu ale pravidla hry, která by měla obsahovat vaše právo říci DOST – až to začne (jestli vůbec!) bolet. Na to přistoupí rád, protože chlapům jde o to, působit ženě rozkoš, nikoli její pravý opak. Ale neznechuťte ho tím, že budete podvádět a useknete to jen z vyjevenosti, nikoli z bolesti. A přečtěte si někde o protiopatřeních proti bolesti – někdy na prst vazelíny promění nepříjemný zážitek ve slastný…

A jestli vám na vztahu záleží, tak mu při těch „prasečinkách“ trochu zavzdychejte (předstíranou) rozkoší. Vás neubude a on se ocitne v sedmém nebi. Bude se vám to zdát divné, ale on to dělá s cílem především potěšit vás.

Kdybyste přesto jeho „experimentům“ nepřišla na chuť (musel jsem to slovo dát do uvozovek, protože počiny, které rutinně vykonávají miliony lidí, nejsou žádné experimenty) a chtěla tomu učinit přítrž, zneužijte politických ambicí vašeho muže a pohrozte mu, že jeho choutky nabídnete médiím.

Z lidského hlediska je to sviňárna, ale v dnešní době je podražení (jakéhokoli) politika činem přímo státotvorným.

Reklama

Související témata:

Načítám