Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Měla by si učitelka začít se svým žákem?

Foto: Thinkstock

Co když začíná učitelka podléhat svodům svého žáka?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtenářka Marcela je učitelka, která odolává pokušení. Svádí jí vlastní žák, se kterým by si asi i ráda něco začala. Má podlehnout? Nebo si s ní mladík jen hraje? A co morálka? Takhle to vidí chlap!

Článek

Vztah učitelky a žáka v sobě nese nádech skandálu. I tak se ale čtenářka Marcela nebála svěřit na e-mailu jaktovidichlap@prozeny.cz a zeptat se Josefa Hausmanna. Jak je to s jejím žákem? Svádí ji? Nebo si s ní jen hraje? A měla by mu vůbec podlehnout...?

Čtenářka Marcela: „Dobrý den, jsem učitelka a velmi mě vzrušuje můj 24letý žák. Ze začátku to na mě všelijak zkoušel – co dělám odpoledne, jestli mu dám pusu a tak dále, já jsem však zpočátku byla za profíka, který si se žáky nic nezačíná, říkala jsem mu, že jsem o 15 let starší, vdaná... Později na nějakém večírku jsme si potykali, začali si nejprve z legrace psát maily, které později postupně dostávaly erotický nádech. Ale ve chvíli, kdy pochopil, že mám také zájem, dala jsem najevo, že jde o sexuální přitažlivost, že dlouhodobý vztah nehledám, couvl s tím, že počkáme, až dostuduje.

Vyučování je pro mě někdy k nevydržení, provokuje mě neustálými dlouhými pohledy do očí, dvojsmyslnými poznámkami, mám dost velký problém se udržet :-) Jak to vidí chlap? Je to couvnutí konečná, nebo je to hra ke zvýšení erotického napětí, nebo je tak zodpovědný, že nechce ohrozit mě nebo sebe?“

Vážená paní Marcelo, je-li žákovi 24 a vám 39, pak jde o vztah dvou dospělých lidí, ve kterém nezáleží na věkovém rozdílu (děti po vás přece nechce), a který se řídí běžnými partnerskými zákonitostmi. Podle těchto zákonitostí si vzájemně přitažliví lidé, kteří nemají zábrany, padnou do náruče. Není-li tomu tak, je to s tou vzájemnou přitažlivostí na pováženou.

Zřejmě se jedná o nějakou vysokou školu nebo jinou formu vzdělávání dospělých, ale stejně si nedovedu představit, jak při vyučování může mít žák hlasité dvojsmyslné poznámky k učiteli. Kdyby vás měl váš favorit rád nebo kdyby si vás aspoň vážil, nebude vám výuku ztěžovat ani „dlouhými pohledy do očí k nevydržení“.

Zřejmě nepřednášíte matematickou analýzu – to by měl plné ruce práce se zápisem čárek u derivací a pochopením důkazu třeba věty Bolzanovy – a srandičky by ho přešly. Takhle to vypadá, že se při výuce nudí a zpestřuje si ji drzou provokací „nebohé oběti“ – ano, vás.

To by i vysvětlovalo, proč couvl, když jste – ráda uvěřivši jeho zájmu o váš sex-appeal – jej „vyzvala k tanci“. Ten jeho zájem může mít i jiný důvod, než je vaše sexuální přitažlivost – třeba léčení si vlastního komplexu. Kdyby totiž po vás prahnul tak, jak se naoko staví, vlítnul by na vás při první příležitosti, kterou mu osud poskytne. Jestli zde není vaše přání otcem myšlenky!

To, že vás provokuje při výuce – tedy před publikem – ukazuje, že nemá úroveň. To, že jste ochotna zahodit se s někým, kdo nemá úroveň, svědčí o vašem nízkém sebevědomí.

A to, že máte něco takového vůbec zapotřebí, dokladuje váš rozháraný život manželský. 39letá ženská přece nemá doma nějakého vyšumělého staříka! Kupodivu se vůbec nezabýváte výčitkami svědomí z jeho podvedení – jako by vůbec neexistoval!

Ve svém nekritickém obdivu k vašemu povedenému žáku si kladete otázku, jestli není „tak zodpovědný, že nechce ohrozit mě nebo sebe“. Kolik takovýhle stébel naděje si už tazatelky na těchto stránkách samy sobě naházely, aby se se za ně udržely před ponořením se do krutosti reality!

Dvojsmyslné poznámky a milostné provokace před obecenstvem moc o jeho zodpovědnosti nevypovídají. Případný sex šel navíc uskutečnit bez toho, aby se to někdo (váš manžel) dozvěděl – takže tím jeho zpátečku nevysvětlujete. A jak by mohl (zřejmě svobodný) muž ohrozit sám sebe, kdyby se vyspal s dospělou ženou?

Nenamlouvejte si ani, že se jedná o hru za účelem „zvýšení erotického napětí“. V mužské povaze je skočit na kořist při první příležitosti, navíc tuto „hru“ již provozujete dost dlouho.

Myslím si, že se jedná o drzouna, kterému dělá dobře, že kdyby chtěl, mohl by mít učitelku – a to mu stačí k natřesení něčím pochroumaného ega. To, že „to“ neudělá, má jednoduché vysvětlení – tělesně ho nepřitahujete. Abych se trapně neopakoval, vynechal jsem dnes v odpovědi doporučení: Zkuste zhubnout deset kilo. Ale nic byste tím nezkazila.

Reklama

Načítám