Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Milenky jsou na tom hůř než manželky!

Foto: Thinkstock

Proč by na tom měla být nejhůř manželka? Milenkám přece muži také slibují nesplnitelné...Foto: Thinkstock

Reklama

Ten prevít ji podvádí! Rozumějte: Muž-manžel podvádí ženu-manželku (tu chuděru) s ženou-milenkou (tou potvorou). „Takovou hodnou ženu má, a představte si, paní Blažková, on ji prý podvádí s jinou!“ Jenže dámy, nalejme si čistého vína – jedinou poškozenou je v tomto případě milenka!

Článek

Mínění většiny žen ovládá v případě nevěr zvláštní paradox – soucítí totiž s manželkou. S údajně „podváděnou“ manželkou. Slovo „údajně“ jsem použil proto, že ona dáma je ve skutečnosti zákonnou uživatelkou všech výhod, které soužití s tímto mužem představuje.

Ona žije v bytě či domě, za jehož provoz platí muž složenky, ona jezdí vozem, jehož leasing má muž na krku, s ní pravidelně spí, ji hladí, jí zařizuje dovolené a spolu s ní vychovává děti. A má-li dotyčná štěstí, poskytuje jí toho ten „bídák“ ještě mnohem víc – od šperků přes kožichy až po financování všemožných koníčků.

Tím, že si našel milenku, přece chlap od své zaopatřené manželky neutekl! Poctivě se k ní vrací a nadále jí umožňuje využívat všechny výše uvedené výhody. Výhody, o nichž si jeho tajná milenka může nechat zdát.

Když onen muž onu milenku sváděl, jistě jí nasliboval (nebo to aspoň dával předstíráním vážného zájmu najevo), že se rozvede, že s ní založí rodinu, že bude platit složenky, starat se o auto a plno dalších věcí, které… nesplnil! S vysokou pravděpodobností je nikdy splnit nechtěl, nikdy neměl v úmyslu odejít od vlastní rodiny a za hřbet zapřáhnout ještě další káru. Od začátku lhal, protože jinak by ji nedostal.

Ano, milenka je ta, která je – na rozdíl od manželky – od samého začátku podváděná! Milenka zevluje doma sama, zatímco on si doma hraje s dětmi a plánuje s manželkou dovolenou, milence ubíhají drahocenná léta. Milenka si sama platí složenky, auto, šperky (i když v tomto bodě obvykle tak zkrátka nepřichází). Milenka je odsunuta do ilegality, o níž doufá, že je dočasná, než zjistí, jak hořký to byl podvod. Z těch dvou žen je milenka stokrát podvedenější než manželka!

A kdyby se v tom někdo nevyznal, nabízím jednoduchou poučku: Pokud se muž k ženě pravidelně vrací a pečuje o ni a její potomstvo, nemůže se tato žena považovat za podvedenou. Co by pak byly ty ostatní?

Reklama

Související témata:
Josef Dostál

Načítám