Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Opustil manželku kvůli mně! Udělá mi totéž?

Foto: Thinkstock

Vztah na celý život? A co když ne?Foto: Thinkstock

Reklama

Současný Klářin partner kvůli ní opustil svou manželku i dítě. Bude jí věrným společníkem, nebo od ní uteče, stejně jako dříve od první rodiny? Odpovídá náš chlap Josef Hausmann!

Článek

I další dotaz přistál do naší schránky jaktovidichlap@prozeny.cz. O čem je? O čtenářce Kláře, jejíž partner kvůli ní utekl od rodiny i dítěte. Udělá v budoucnu totéž i jí? Takhle to vidí chlap!

Čtenářka Klára: „Dva roky mám partnera, z toho rok a čtvrt spolu už žijeme. Opustil kvůli mě svůj 12letý vztah, manželku a dítě. Zjistila jsem ale, že to tehdy hrál na další tři strany. Když jsem na něj udeřila, vše ukončil, čímž jsem si jistá. Zajímalo by mě, jestli to takový muž má v sobě, tudíž to udělá zase, nebo tak činil jen proto, že se nudil, doma ho to nebavilo a chtěl si užívat. Jak to je?“

Vážená slečno, zajímalo by mě, která z těch dvou alternativ by vám více vyhovovala. Ta druhá? To si myslíte, že vedle vás se nudit nebude, bude si jen užívat a tím si ho udržíte? Žádáte odpověď, tedy obojí: Má to v sobě a chce si jen užívat, takže to udělá zase.

Každý člověk si chce užívat, ale uznává určité morální meze. Jednou z nich je neopustit dítě, dokud ho potřebuje. To ten váš povedenec očividně nemá a fakt, že to kvůli vám udělal, není pro vás lichotkou, ale přímou hrozbou do budoucna, stejně jako jeho schopnost vést tři fronty najednou. To jiný není mání?

Opakuji zde již po několikáté – najděte si méně kudrnatého, menšího, chudšího a třeba i chromějšího, ale upřímnějšího. Zdá se mi, že vámi popisovaného borce jste moc podle charakterových vlastností nevybírala. Co na něj řeknou vaše kamarádky, přece nehraje v životě roli. Svět je zamořen ženami, které si zkazily život tím, že se zakoukaly do atraktivních nýmandů (slyším ten protimluv).

Z vašeho dotazu lze usuzovat i na další věci. Zřejmě je o dost starší než vy – a přesto pro ženy dostatečně přitažlivý, když kromě své zákonité manželky (budiž, za mlada) dovedl poblouznit vás a další vaše (údajně zapuzené) soupeřky. Je tedy bohatý – jak se už ostatně domnívám o odstavec výše.

Není pro ženu nic nepřirozeného vzhlížet se v mocných a bohatých mužích, v očích veřejnosti ale takové ženy moc chvály nepobírají (na to se můžete samozřejmě vykašlat), mocní a bohatí muži si však své eskapády dovedou prosadit. Vždyť moc a bohatství v sobě obnáší bezohlednost, leckdy křivost charakteru a nezákonnost.

Za poměrně dlouhou dobu, co spolu jste, s ním neřešíte vlastní potomstvo – to byste se asi zmínila. Zkrátka, čím více se nad vaším příběhem zamýšlím, tím více jsem přesvědčen, že hlavní užitek z partnera máte z toho, že vás vozí na výlety pěkným autem, nebo tak něco.

Těch zhruba deset let, co má žena na výběr solidního otce svých dětí, je urputný boj s časem. Škoda každého dne, který vyhodíte s neperspektivním seladonem.

Reklama

Načítám