Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Partner chce, abych si našla milence!

Foto: Profimedia

Je v tom jeho vlastní nevěra, když muž nutí ženu, aby si někoho našla?Foto: Profimedia

Reklama

Hančin partner je kvůli zaměstnání vždy 14 dní v měsíci v kuse pryč z domu. A chce, aby si ona našla milence! Proč to dělá? A jak by měla čtenářka reagovat, když o to nestojí? Takhle to vidí chlap!

Článek

Je čtvrtek, což znamená, že Josef Hausmann na ProŽeny.cz odpovídá na další dotaz, který přistál do e-mailové schránky jaktovidichlap@prozeny.cz. Tentokrát se ozvala čtenářka Hanka, kterou nutí partner do nevěry. Co za tím stojí? Čtěte!

Čtenářka Hana: „Můj partner je také řidičem z povolání a v posledním roce má neobvyklé turnusy: je vždy v jednom zátahu dva týdny pryč a dva týdny doma. Už mu ani neříkám, že mi chybí, když není doma, protože kdykoli jsem to řekla, začal mne přesvědčovat, že si mám najít někoho, s kým se občas sejdu a ,zalezu s tím kolíkem do pelíšku' (jak tomu partner říká), když on nebude doma, abych se nenudila. Myslím si, že se bojí, abych ho neopustila kvůli jeho práci, a proto mi navrhl něco tak absurdního.

Já ale o nevěře neuvažuji, nejsem v posteli žádné ,žihadlo' a dva týdny nemít sex mi vůbec nevadí, a navíc jsem samotářská a nemám potřebu chodit do společnosti, když není doma. Vysvětlila jsem mu to už mockrát, ale on tomu nevěří. Jsme spolu pět let, děti nemáme, a když není doma, jsem od rána do večera v práci, přivydělám si pěkné peníze a tenhle život mi vyhovuje. Tedy až na ty jeho řeči. Co ho podle vás nutí k tomu, aby mi nabízel nevěru s jiným mužem? Mám pravdu s tím, že se bojí, že ho opustím, když má tuhle časově náročnou práci?“

Vážená paní Hano, ze slova „také“ vyrozumívám, že jste řidičkou z povolání. Z vaší zmínky o tom, že když muž není doma, jste od rána do večera v práci, usuzuji, že pro vaše povolání je v dosahu vašeho bydliště dost značná nabídka práce a není nezbytně nutné za ní odjíždět na 14 dní pryč. No, třeba tam v dáli platí více…

To, že vás partner přesvědčuje, ať si někoho najdete, znamená, že vás chce mít (aspoň částečně) z krku. Vy se utěšujete diametrálně jiným výkladem jeho prohlášení o „kolíku do pelíšku“ – sice jeho strachem, že ho opustíte. Vaše samotářství vás totiž možná podvědomě utvrzuje v tom, že jiného partnera budete těžko shánět, a proto si konstruujete umělá stébla, jichž se chytáte.

Tím, že bez něj nikam nechcete chodit a nehrozí, že byste mu mohla zahnout, vás má jistou a (zatracená) lidská povaha touží jen po tom, čeho je málo nebo co se může ztratit. Takové ženy muži často podvádějí právě proto, aby uspokojili svou touhu po něčem těžko dosažitelném (a proto určitě úžasném). Víme, že je to pitomost, ale zlaté jablko věčné mužské touhy už zaměstnávalo mysl jinačích velikánů… Proč si vás ten chlap za těch pět let nevzal nebo vám neudělal dítě?

I když je mi slídilství nepříjemné, na vašem místě bych si ověřil, jestli těch 14 dní pravidelně tráví v té Barceloně, nebo kam to tak může jezdit. Jak ze své branže víte, řidiči z povolání jezdí z domova sice na dlouho, ale nepravidelně. Ta pravidelnost je nějaká divná.

Pokud je mé podezření správné a on váhá mezi vámi a „cizí kněžnou“, zabojujte. Staňte se v posteli „žihadlem“ (i za cenu divadélka), vrhněte se na něj za dveřmi, jen, co se vrátí. Nachystejte mu nějaké erotické překvapení. Vyrazte sama někam ven a řekněte mu o tom. Zkrátka – něco změňte tak, abyste zvýšila vlastní hodnotu a vyvolala v něm pocit, že by byla škoda, kdyby o vás přišel.

Jinak ten váš turnusový vztah stejně uhnije.

Reklama

Související témata:

Načítám