Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Proč mě balí jen zadaní muži?

Foto: Profimedia

Zadaní muži se snadněji seznamují. A v tom může být háček!Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtenářka Dita by se ráda seznámila a našla partnera, jenže to má háček. Muži, kteří o ni stojí, jsou v drtivé většině už zadaní! V čem dělá chybu? A jak z toho ven? Tohle jí radí náš chlap!

Článek

Josef Hausmann pravidelně každý čtvrtek odpovídá na dotazy, které přistanou v e-mailové schránce jaktovidichlap@prozeny.cz. (Napište mu také!) Tentokrát se ho ptá mladá čtenářka Dita, které nemá při seznamování štěstí: lepí se na ni jen zadaní či ženatí muži. Co s tím?

Čtenářka Dita:„Celou dobu narážím na samé zadané či ženaté chlapce a muže. Veze se to se mnou už od mé první pusy doteď. Není to tak, že bych je sama podvědomě vyhledávala, ať je potkám v autobuse, ve škole, v baru, v práci, to oni sami přijdou, osloví mne, balí a tak dále a po čase vyjde najevo, že jsou zadaní. Je mi teprve 22 let, ale i tak bych se chtěla zeptat, zda já dělám něco špatně, nebo jestli to byly celou dobu jen pitomé náhody, že o mne jediný nezadaný nezavadil?“

Vážená slečno, to není jen váš problém, jedná se o běžný a zákonitý jev pozemský. Ti zadaní jsou k seznamování (logicky) lépe předurčeni: jsou aktivnější ve vyhledávání partnerek, objektivně přitažlivější – hezčí, podnikavější, bohatší, odvážnější. A nebo jsou to profíci, kteří to dovedou předstírat – ale i ti patří mezi ty shora jmenované, tedy lépe předurčené.

Je přirozené, že vás spíše osloví (nebo zaujmou) oni než ti nezadaní – nesmělí, bojácní, chudí, oškliví, zatrpklí a zakomplexovaní. To, že narážíte jen na ty první, svědčí o tom, že se vám nechce vybírat z téhle „druhé ligy“. Občas se takovému počínání říká „čekání na prince“. Až vás to unaví a spadne vám hřebínek, sáhnete i do vod, kterým se dosud vyhýbáte.

Ono to s tou „druhou ligou“ nebude tak zlé, jak jsem (pro zjednodušení situace) vylíčil. Je tam i mnoho mužů zbytečně skromných (vím, protimluv), neokázalých, na nic si nehrajících a charakterově dokonalejších než ti z „ligy princů“. Opravdová kvalita nemá s pozlátkem a drzostí nic společného. Nenechávejte proto seznamování na náhodě – tu statisticky přebijí ti dravější zadaní. Vezměte více osud do svých rukou. Dnes není trapné, když ženská balí chlapa, o to to máte jednodušší. A zacilte se na ty nesmělejší.

A pokud se snížíte k lovu ve druhé lize, mějte na paměti Twainovu moudrost: Nedostane-li žena toho, koho si vyhlédla, pak běda tomu, koho dostane.

Reklama

Související témata:

Načítám