Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Proč se zralé ženě ozývají jen mladí zajíčci?

Foto: Profimedia

Proč se zralé ženě ozývají o hodně mladší muži? Je to náhoda, nebo trend? Tohle si o tom myslí Josef HausmannFoto: Profimedia

Reklama

Čtenářka Jarka je tři roky vdova a ráda by se seznámila s novým partnerem. Jenže se jí ozývají jen výrazně mladší muži. Co si o tom myslí Josef Hausmann? Čtěte!

Článek

I tentokrát jsme nahlédli do e-mailové schránky jaktovidichlap@prozeny.cz, kam píšete své dotazy na Josefa Hausmanna. Dnes odpoví čtenářce Jarce, která by se chtěla seznámit s novým partnerem, ale nabízejí se jí jen samí výrazně mladší muži. Jak to vidí náš odborník na vztahové věci?

Jarka: „Dobrý den. Je mi 54 let a hledám nového partnera. Manžel byl o 15 let starší, ale před 3 lety zemřel. Chtěla bych se s někým seznámit, samota už mě tíží. Založila jsem si profil na jedné seznamce a trochu mne překvapuje, že se mi ozývá spousta výrazně mladších mužů, kteří programově hledají starší ženu. Je jim i kolem třiceti... Prý si s mladšími ženami nerozumí. Co si o takovém trendu myslíte?"

Vážená Jarko, to, že vám odpovědělo několik mužů ze dvou kategorií mladých ometáků, ještě hned nemusí být nový trend doby. První kategorie jsou mladí muži, kterým se nechce zabojovat o slečnu odpovídajícího věku a pak se dále snažit o její udržení, nedej Bože pak o uskrovnění se při budování hnízda, investování do potomstva a omezení vlastních (sobeckých) ambicí ve jménu rodiny. To jim za pohodlně dostupný (byť manželský) sex nestojí.

Soužitím se relativně udržovanou postarší paní, která už nebude otravovat s hnízdem (a možná ho i má), vyřeší tito citoví nedospělci svou odvěkou kvadraturu kruhu: Jak mít pohodlný a laciný sex bez komplikací s rodinou. V jejich lenivém uvažování budete navíc snadno dobyvatelná a levně udržitelná. Tohle bohužel trend nové doby je – jako hodně dalších moderních trendů vede proti přírodní zákonitosti, a tudíž k vymření lidstva. Moje generace by před třiceti lety odepsala padesátnici akorát tak z recese.

Druhá kategorie mladých mužů, kteří vám píší, také není žádné vítězství. Chtějí jednorázový nízkorozpočtový sex, ke kterému se ještě u (v jejich očích) starší paní předpokládá, že uvaří nějaký „gábl“. Mnozí z nich odpovídají denně na desítky takových inzerátů, mnozí z nich nemají pořádně ani kde bydlet. To, že si nerozumí s mladými ženami, píší jen tak na vysvětlenou či spíše na obhajobu.

Chmurnými vyhlídkami žen vašeho věku na seznamovacím trhu jsem se zde zabýval několikrát. Kvalitní muži vám příslušného stáří jsou dávno rozebráni nebo rozvodem ožebračeni, otráveni, popáleni, a tudíž velmi opatrní ke všemu, co zavání vztahem. Ti, co jsou v tomto věku stále ještě svobodní, jsou totální sobci nebo ujetí jiným způsobem. Zbývají rozvedení se stále ještě velkým kmenovým majetkem a z toho vyvěrajícím optimismem. O ty je ovšem mezi ženami velká mela. A pak je tu pár vdovců shánějících hospodyni.

Takže ještě zaplať pán Bůh za ty ometáky.

Reklama

Načítám