Hlavní obsah

Jak udělat muže šťastného během jednoho roku? Tady je návod!

Foto: Profimedia

Chcete šťastného muže a pohodový vztah? Stačí se vyvarovat několika málo chyb a zkusit některé věci jinak!Foto: Profimedia

Reklama

Muž, spokojený a nadšený do partnerství? Recept je až překvapivě jednoduchý. Žena musí svému partnerovi dát to, po čem jeho srdce prahne. A konkrétní seznam? Tady je!

Článek

„Šťastný muž? Sex každý druhý den a plná lednice i plné břicho,“ směje se čtenářka Marika, jejíž zkušenosti jí prý nedovolí přemýšlet jinak. A možná se ani neplete… Mezinárodně uznávaný psycholog a autor více než třiceti knih Kevin Leman potvrzuje, že muži jsou velmi prostí. Co jim stačí ke štěstí?

Pořád platí základní principy

„Pánové reagují na jednoduché věci života. Reagují na dotek, reagují na slova a budování ega. Pokud v nich, zvlášť v dnešním světě, vyvoláte pocit důležitosti, ovlivníte je pozitivním způsobem. Na to vezměte jed,“ nechal se slyšet odborník v knize Jak mít nového manžela do pátku.

Tato publikace je přímo napěchovaná radami pro svobodné i zadané, které „zařídí“, aby byl muž (a vlastně i jeho žena) spokojený a milující. Ptáte se, co je nejdůležitější a čím začít? Ať už jste na Mácháči nebo v Turecku, začnete ihned aplikovat teorii úcty.

Foto: Profimedia

Dávejte muži najevo, že si ho vážíteFoto: Profimedia

Bytost vyšší a milovaná

„Ukažte svému muži, že ho respektujete a obdivujete i s chybami. Pamatujte však, že to, co děláte a říkáte, musí být skutečné,“ apeluje Kevin Leman. Proč to varování? Sáhněte si do svědomí. Muži jsou přírodou stvořeni k řešení problémů, jenže současné ženy to mnohdy neakceptují.

I koučka partnerských vztahů Lenka Černá říká, že ženy zabíjejí vztahy svojí pečovatelskou tendencí a často partnera pasují do role svého dítěte. Muži se tak pak skutečně cítí a ztrácejí na mužnosti.

Přitom každý partner potřebuje ukázat, jak se stará o svoji rodinu. A když je u toho nervózní, nemusíte to brát osobně. Chce prostě být nejlepší, za což čeká pozitivní odezvu. Ta se dá vyjádřit i velmi jednoduše. Co říkáte, když se partner vrací domů? Otázka „kde jsi, sakra,“ není úplně optimální. Ideální verze? „Jsem tak ráda, že už jsi přišel.“

Konkrétnost v požadavcích

Dalším klíčovým bodem spokojeného muže je přímá žádost. Jestli potřebujete pomoc nebo radu, musíte to říct přímo. Žádné domněnky nebo prosby očima.

„Až si odpočineš, nevadilo by ti, kdybys vynesl koš? Já zatím dodělám večeři.“ (Proneste jednou nebo dvakrát. Neodbytnost je v tomto případě spíš na škodu. Pokud na splnění úkolu čekáte až příliš dlouho, napište seznam toho, co je potřeba udělat, třeba na ledničku. A už se k tomu nevracejte.)

Kevin Leman říká, že čím přímější a férovější jednání, tím lepší efekt. A stručnost platí všeobecně. Nejen žádosti, ale i výtky při hádkách musí být krátké! Dlouhá souvětí totiž vypínají mužskou pozornost, takže po první minutě vašeho monologu stejně nic nedopadne na úrodnou půdu. A co milostný život?

Foto: Profimedia

V sexu to musí klapat. A to oboustranně!Foto: Profimedia

Nehraná vášeň? Klíčová!

„Sex je nezbytný pro trvalé manželství. Sexuální naplnění potvrzuje pánskou mužnost a zintenzivňuje mužský pocit ochrany a péče. Pokud budete se svým manželem spát, on nebude usilovat o jiné intimní kontakty, vyjma chronických nevěrníků,“ domnívá se odborník, jehož poslední rada se týká chování na veřejnosti.

Posilování dobrých návyků

Udělal něco správně? Pokud možno, pochvalte ho, a to nejlépe ve společnosti jiných lidí. To aby mohl být pyšný. Lichotku ale můžete utrousit i bokem. Podle britské sexuoložky Tracey Cox je všeobecně známé, že komplimentu proneseného za zády si lidé váží víc. A co dál?

Vytrvejte v těchto zásadách a maximálně do roka bude váš partner šťastný jako blecha. Kevin Leman se zaručuje, zbytek je na vás. Jdete do toho?

A co děláte pro svoje partnerské štěstí právě vy?

Reklama

Načítám