Hlavní obsah

Jak ušetřit za nový klavír? Půjčte si ho!

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začalo s příchodem nového školního roku vaše dítko škemrat, že by chtělo začít hrát na klavír, ale vy zkrátka nemáte ve slamníku nastřádáno sto tisíc na nové pianino? Nemusíte nutně začít sypat z rukávu výhody (levnější) zobcové flétny, dobrý klavír si totiž můžete půjčit. I jenom na pár měsíců!

Článek

Pro rodiče hudební kroužky rozhodně nepředstavují levnou záležitost. Vždyť ceny za půl roku výuky v základních uměleckých školách začínají na tisícovce! A když k tomu ještě přidáte náklady na noty, oblečení na koncerty a případnou dopravu na hodiny, jste na pěkně velké částce.

Z posledních sil pak domů pořídíte vytoužené pianino, a ouha! Potomka přestanou prstoklady bavit a za pár měsíců vám doma zbude jen obrovský lapač prachu. Chcete se tomu vyhnout? Navštivte jednu z poboček Českého hudebního fondu v Praze, Brně, Ostravě nebo Lanškrouně. Tam vám podají pomocnou ruku a klavír nebo pianino vám půjčí!

Klavírů a pianin je velký výběr

Hodně muziky za málo peněz

Půjčovna klávesových nástrojů Českého hudebního fondu funguje již od 50. let minulého století, přitom v současné době vlastní téměř 3000 klavírů! „Zákazník si v každé pobočce může vybrat z celé řady připravených a naladěných klavírů. Mnozí z nich nad výběrem stráví i několik hodin, jiní si přivedou své učitele a někteří ten ,svůj' objeví okamžitě,“ popisuje Radomír Kubík.

Vybírat přitom můžete ze široké řady značek, kvality nebo i barev klavírů. A právě od toho se odvíjí i cena. Nejlevnější (a přitom stále dobré) kousky pořídíte za 250 Kč měsíčně, naopak ty nejlepší stojí maximálně 800 Kč. Lidé většinou dají z čistě praktických důvodů přednost menšímu pianinu před klavírem. A ještě jedno je jisté – klavír od Českého hudebního fondu dostanete vždy naladěný. Služba se hodí nejen pro rodiče malých dětí, ale také pro cizince, kteří v České republice studují.

Pouze dopravu si každý musí zařídit a uhradit sám. I v tomto případě se však můžete obrátit na odborníky z půjčovny, kteří se s vámi rádi podělí o osvědčené tipy. Například v Praze vás stěhování pianina do přízemí (250 kg!) přijde na 2 200 Kč.

Chcete se o této službě pro všechny starostlivé rodiče dozvědět více? Zajděte na oficiální stránky Českého hudebního fondu www.hudebnífond.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám