Hlavní obsah

Jak vyzdobit byt? Letí vločky, hvězdy i sobi!

Foto: tchibo

Udělejte si severské Vánoce!Foto: tchibo

Reklama

V adventní sváteční výzdobě bytů se objevují dekorace se zimními a vánočními motivy. Mezi nimi kralují sněhová vločka, stromeček, perníky a často také dekor sobů a jelenů. Tady je 23 tipů!

Článek

Porozhlédli jsme se v obchodech a vybrali jsme pro vás několik zajímavých i bláznivých tipů. Vybírat si můžete v tradičních vánočních barvách i vzorech nebo dekorace i textil přizpůsobit stylu interiéru. Oblíbili jste si importované figurky sobů? I pro vás máme inspiraci!

Hřejivé chumlání

Když se venku setmí, odpočiňte si na gauči a zachumlejte se do deky třeba s motivem sobů nebo norských hvězd. Mohou být pletené, bavlněné nebo fleecové, malá relaxace před večerem přijde vhod.

Foto: Jysk

Přehoz Balder se zimním motivem je vyroben z fleecu (100% polyester). Rozměry: 140 x 200 cm. Cena 269 KčFoto: Jysk

Foto: Bonami

Velká fleecová deka od Sacli s vánočním motivem vás zahřeje během zimních podvečerů. Cena okolo 1090 KčFoto: Bonami

Rozsviťte hvězdy

Než na nebi zazáří hvězdy, rozsviťte si je doma. Díky rozmanitému dekorativnímu osvětlení si během adventu i na zimní svátky vytvoříte příjemnou a slavnostní atmosféru.

Foto: Bonami

Kruhový svícen na čajovou svíčku Emroidery od Beautycrafts je vyroben ze skla s dekorem pleteniny s norskou hvězdou na pískovaném skle. Cena 859 KčFoto: Bonami

Foto: Magnet 3 Pagen

Jako vyrobená z křišťálu nebo z ledu, září tato akrylová sněhová vločka. Rozměr 31,5 x 26 cm, provoz má na baterie 1,5V mignon. Stojí 415 KčFoto: Magnet 3 Pagen

Mohou to být lucerničky s dekorem hvězd, vločky a hvězdy do oken s moderním LED osvětlením, které spotřebuje nepoměrně méně elektřiny a zároveň vydrží mnohem déle než klasické žárovky.

Foto: Ikea

Sträla – světlo zavěšené od stropu nebo do okna svítí skrze papír a poskytuje měkké příjemné osvětlení. Žárovka se prodává zvlášť. Cena 199 KčFoto: Ikea

Možná přijde jelen a sob

Hledáte dekorace, které zaručeně nepřehlédnete? Pak jsou to určitě doplňky se zvířecími motivy.

Foto: Nordic Day

Závěsné ozdoby ve tvaru losa vyřezaného z překližky. Bude originální ozdobou na větvičce, stromečku, u dekorací nebo na dárečky a podobně Baleno po 24 ks, velikost 5 cm. Cena 185 KčFoto: Nordic Day

V poslední době stále oblíbenější jelen a importovaný sob. Patří k typickým severským ozdobám, které podtrhnou i vybavení bytu ve skandinávském stylu.

Foto: Lepeeto

Roztomilé samolepky na okno pořídíte za 167 KčFoto: Lepeeto

A pak už jen stačí hupnout do postele, sáhnout po knížce a usínat v padajících vločkách, se stádem sobů nebo v záři severských hvězd. Přejeme vám klidný advent. Jestli si jej chcete zkrášlit jiným způsobem, zkuste to podle návodu v článku Vánoční dekorace 3x jinak a nezapomeňte zjistit, jaké ozdoby letos frčí.

Vybrali byste si některou z dekorací a doplňků?

Reklama

Související témata:

Načítám