Hlavní obsah

Jak zlepšit sexuální život? Máme pro vás 6 tipů, které stojí za to vyzkoušet!

Foto: Goran Bogicevic, shutterstock.com

Podle odborníků si dnes lidé užívají méně sexu, než tomu bylo dřív. A to je škodaFoto: Goran Bogicevic, shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dá se říct, že v oblasti sexu to jde s lidstvem trochu z kopce. Milujeme se méně často, v ložnicích nám to jednoduše moc neklape. Jak ale tohle změnit? Australská expertka na sex a tantru má pár tipů!

Článek

Podle australské studie z roku 2014 se lidé věnují sexu výrazně méně často, než tomu bylo o desetiletí dříve. Studie nazvaná Body and Soul (Tělo a duše) také zjistila, že jeden z pěti párů se miluje méně než jednou měsíčně. Jak tahle smutná čísla změnit? Jak oživit sexuální život a přinést do ložnice zase touhu a vášeň? Britský deník Daily Mail zveřejnil rady australské expertky na sex a tantru Elise Carr.

1. Kvalitní společný čas

Pokud nebudete svému vztahu a sexuálnímu životu věnovat péči a pozornost, vzkvétat nebudou. A čas, který kvalitně strávíte spolu, je základním stavebním kamenem. „Může to být jednou týdně společná večeře, nedělní ráno, kdy nemusíte vstávat a jen se k sobě přitulíte a odpočíváte, společná příprava jídla, které si pak spolu sníte. Prostě cokoli, co pravidelně děláte spolu,“ říká Elise Carr.

Tyhle chvíle by měly být téměř posvátné. Neměli byste nikomu a ničemu (kamarádům, rodině, práci…) dovolit, aby vám je narušil, nebo vás o ně dokonce připravil.

2. Žádné rozptylování

Tohle úzce souvisí s předešlým bodem. Když jste spolu, nic by vás nemělo rušit. Žádné mobily, televize, počítač a podobně. Obzvlášť pokud máte sex. Milovat se za zvonění telefonu, nebo když v televizi běží reklama na super účinný prací prášek, by mělo být snad i trestné!

Pokud se nenecháte rozptylovat a občas budete skutečně jen vy dva ve svém vlastním světě, můžete mezi sebou vytvořit hlubokou intimitu.

Foto: nd3000, shutterstock.com

Drobné pozornosti a projevy lásky a zájmu. I to je milostná předehra, kterou byste neměli odbývatFoto: nd3000, shutterstock.com

3. Předehra bez začátku a konce

Jestli si myslíte, že milostná předehra je to, co se odehrává ve vaší posteli těsně před samotným aktem, jste na omylu! Předehra vlastně nikdy nezačíná, ale ani nikdy nekončí. Tedy neměla by. „Předehra je i snídaně přinesená partnerovi do postele. Jsou to milostné vzkazy na ledničce, e-maily, textové zprávy. Otevřené dveře auta, spontánní polibek či objetí,“ vyjmenovává Elise Carr. Jednoduše všechny ty kratinké okamžiky, kdy si vyjadřujete lásku, zájem a touhu.

4. Sex je něco víc

Elise Carr nedá dopustit na tantru a je přesvědčená, že v sexu nejde jen o spojení těl, ale především o propojení duší a srdcí. To tělesné je jen jakási třešnička na dortu. A pokud si prý tohle uvědomíte, přestanete milování pokládat jen za způsob, jak ukojit fyzické potřeby, učiníte z něj něco mnohem úžasnějšího. Sex se vlastně stane jakýmsi chrámem vaší lásky.

Foto: Africa Studio, shutterstock.com

Je jedno, co děláte, hlavně že to děláte spolu. Tyhle chvíle totiž mají vliv na kvalitu vašeho sexuálního životaFoto: Africa Studio, shutterstock.com

5. Čas jen pro sebe

Stejně důležité jako umět trávit kvalitní čas s partnerem je zásadní i umět ho trávit jen sám se sebou. Nejde ani tak o to, kolik času věnujete sami sobě a jak ho vyplníte, ale o to, že v tu chvíli budete naplňovat jen a jen své potřeby, budete poznávat sebe sama. A vážně je jedno, zda to bude jen v klidu a tichu vypitá káva, nebo den strávený v lese.

Jen když umíte navázat hluboký vztah se sebou samým, dokážete to samé s někým jiným.

6. Milujete se sami se sebou

V tomto případě nemáme ani tak na mysli sebeúctu a zdravé sebevědomí (i když ani bez toho to moc dobře nejde), ale spíš skutečně sex. „Tak jako je důležité budovat intimitu s partnerem, je potřeba ji mít i sám se sebou,“ tvrdí Elise Carr.

Dotýkejte se sami sebe, zkoumejte, jak na vás konkrétní dotyky působí, co se vám líbí, co ne, co ve vás probouzí touhu, co vás vzrušuje. „A pokud se rozhodnete, můžete k tomu třeba přizvat i partnera, kterému tak snáz ukážete, co potřebujete, po čem toužíte,“ dodává Elise Carr.

Co myslíte, může tohle fungovat?

Načítám