Hlavní obsah

Jaké jste znamení v cikánském horoskopu? Zjistěte to!

Foto: THINKSTOCK

Co si o datu vašeho narození myslí kočovníci?Foto: THINKSTOCK

Reklama

Své sluneční a měsíční znamení zná asi každý z vás. Víte ale, jaké vám náleží podle cikánského horoskopu? Charakteristika pochází od původně indických kočovných kmenů. Jak na vás sedí?

Článek

Kmeny, které vytvořily tento horoskop, se živily kovářstvím, košíkářstvím, čištěním peří, broušením nožů, věštectvím a neodmyslitelně k nim patřila hudba. Obklopovaly se předměty, kterým přisuzovaly určité vlastnosti. Tak vznikla i charakteristika lidí – podle vlastností, které měl ten který předmět. Některé symboly se zachovaly dodnes! Nejběžnější je podkova, která má zajistit domu blahobyt. Má být otočená nahoru, nebo dolů, aby přinesla štěstí? Tak či onak ji pro štěstí nosíme na krku nebo dáváme nad vchod dveří.

A jaké je vaše znamení?

Podkova (22. 12. – 20. 1.)

Ctižádost, touha po kariéře, úspěchu jsou nejvýraznější vlastnosti lidí narozených v tomto znamení. Hledají nezávislost a materiální jistoty, protože věří, že jsou nutné pro zajištění spokojeného života. Nemají rádi konflikty, snaží být opatrní i v citech. Jsou pracovití a nepostradatelní. Navenek působí studeně a tvrdě – jako podkova.

Kalich (21. 1. – 19. 2.)

Inteligentní lidé. Stále mají plno nových a dobrých nápadů. Ve vztahu jsou věrní, totéž vyžadují od svých partnerů, někdy až přehnaně tvrdě. Bývají nepochopeni, ale je to tím, že jsou nepochopitelní. Neotvírají své srdce na počkání jen tak někomu a cení si toho, koho si vybrali. Opravdu milují jen toho, komu začnou důvěřovat a uznají ho hodného jejich citů, pak to je na celý život.

Kaple (20. 2. – 20. 3.)

Mají silně rozvinutý šestý smysl – intuici. Nejednou si s ní a aktivitou vlastního nitra nevědí poradit. Pocity přehlušují velkou výřečností nebo vypitými pohárky. Snadno vycítí nálady a vibrace těch, se kterými přicházejí často do styku. Jejich duše je neustále poháněna vnitřním hlasem k hledání a objevování sebe samých a hlubin vlastní duše. Okolí se zdají nespolehliví, chaotičtí a užvanění.

Foto: THINKSTOCK

Kaple snadno vycítí vibrace spřízněné dušeFoto: THINKSTOCK

Dýka (21. 3. – 20. 4.)

Bojovnost, neohroženost a odvaha jsou základní charakteristikou jejich osobnosti. Nemají rádi stereotyp. Mnohé ze zahájeného ale nedokončí a nechají to na jiných. Jejich láska je velmi ohnivá v citech i po tělesné stránce. Jsou jako probouzející se jaro, v němž se narodili, nebo naopak jako ostrá, studená dýka.

Koruna (21. 4. – 20. 5.)

Po celý život vědí, jak dělat správná rozhodnutí. Jsou trochu konzervativní a nemají rádi velké změny, mohly by jim narušit jejich zvyky. Vědí, co chtějí, opatrně a trpělivě si to prosadí. Dlouho a důkladně si vše promýšlí a zvažují ze všech stran, než přijmou jakékoli rozhodnutí. Na partnera žárlí.

Svíčka (21. 5. – 20. 6.)

Lidé s vysoce rozvinutou schopností komunikace, dokážou zaujmout a okouzlit všechny kolem sebe. Žijí spontánně, jsou stále veselí a otevření životu a novým situacím, milují život ve společnosti. Téměř se ani nedá uvěřit, že někdy potřebují i samotu. Umějí ocenit veselost, ale také si vážit i krátké chvilky ticha a zahloubání se do svých myšlenek.

Kolo od vozu (21. 6. – 21. 7.)

Své city a pocity prožívají naplno, někdy snad až příliš. Jsou obdařeni velmi silnou intuicí a romantismem. Stále se snaží přemýšlet dříve, než udělají důležitá rozhodnutí, protože trochu hrají, že jsou tvrdí, ale uvnitř jsou plní obav a nedůvěry v sebe. Cení si rodinných svazků.

Hvězda (22. 7. – 22. 8.)

Líbí se jim, když zazáří a jsou stále středem pozornosti. Jsou trochu herci, jako by stále byli na jevišti. Respektují však i změny v okolí, snaží se nikdy neztratit kontrolu nad všemi situacemi. Touží být laskaví a ohleduplní, ale moc jim to nejde. Vnímají cit, lásku a věrnost.

Foto: THINKSTOCK

Hvězda nikdy neztratí kontrolu nad situacíFoto: THINKSTOCK

Zvon (23. 8. – 22. 9.)

Neradi jednají unáhleně, ctí právo, pořádek a konvence. Jejich rozhodnutí jsou vždy promyšlená, konečná a neměnná. Jsou nároční hlavně na sebe. Ačkoli sní o velké, romantické lásce, přece si drží lidi od sebe příliš daleko na to, aby ji měli možnost poznat. Kolem sebe mají vždy dost lidí a obdivovatelů.

Mince (23. 9. – 22. 10.)

Tito lidé se vypořádají s jakoukoli překážkou. Slepě však věří ostatním lidem, takže se může stát, že uvěří i falešným přátelům. Ve vztazích se snaží o harmonii a vyváženost. Milují hudbu, tanec, krásné a drahé věci.

Meč (23. 10. – 21. 11.)

S velkým odhodláním a úsilím zdolají všechny cíle, které si stanoví. Ne vždy se jim chce a litují námahy, kterou musí vynaložit. Jsou to silné a inteligentní osobnosti s velkou intuicí. Měli by si dát pozor, aby přílišnou aktivitu někdy nepřehnali a neskončili zaslepeni vlastní chamtivostí, zlobou nebo smutkem.

Sekera (22. 11. – 21. 12.)

Jsou to lidé předvídaví, přímí a objektivní. Ve všem mají rádi nezávislost a svobodu. Rádi se dobře zabaví a rádi se toulají. Příliš často spíše mluví, než přemýšlejí. Měli by se snažit být diskrétnější a diplomatičtější, aby nezaskočili či nezranili nevhodnou poznámkou a přátelé a rodina se někdy necítili jako jejich oběti.

Tak co, našli jste se? A co vaši kamarádi a kamarádky? Vstupte do diskuze pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám