Hlavní obsah

Jaké věci na muži nikdy nezměníte? Tyhle!

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Reklama

Potkali jste někoho, líbí se vám, ale má určité vlastnosti, které vám vadí. Nebo s někým už nějaký čas jste a objevujete, že vás na něm jisté návyky iritují. Co s tím? Co lze na muži změnit, a co ne?

Článek

Nejhorší, co můžete ve vztahu s mužem udělat, je snažit se ho změnit. Ale neplatí to stoprocentně. Jsou věci, s nimiž opravdu nehnete, ale i oblasti, v nichž se dá změn dosáhnout. Takhle to je podle britské sexpertky Tracey Cox.

Tohle nikdy nezměníte!

Zásadní problémy – Závislost na alkoholu nebo třeba drogách. S pomocí odborné léčby se jí lze zbavit, ale je to náročné, a i pak jsou tito lidé vlastně stále na šikmé ploše, jednou nohou ve velkém průšvihu. A vy s nimi tohle riziko prostě budete muset sdílet.

Základní osobnostní rysy– Hlavní povahové rysy máte částečně dány geneticky, zbytek se formuje velmi brzy, během vašeho dětství. „Podle jedné studie Harvardovy univerzity je váš charakter v podstatě neměnný, jakmile dosáhnete třiceti let,“ říká Tracey Cox.

Foto: Profimedia

Například vztahy v rodině jsou dané. Jestli je to třeba mamánek, nic s tím nenaděláteFoto: Profimedia

Vztahy s rodinou – Je závislý na mamince nebo má strach ze svého despotického otce, či neustále soupeří se svým starším bratrem? Přijměte to, nebo si najděte někoho jiného. Formovalo se to léta a je v podstatě nemožné na tom cokoli změnit.

Záliby – Ať už se jedná o háčkování, sbírání angličáků, nebo výškové horolezectví, nezměníte to. „Nemůžete ho přece připravit o něco, co miluje, co ho činí šťastným. Pokud vás jeho koníček opravdu obtěžuje, narušuje vaše soužití, berte to jako známku vaší nekompatibility,“ varuje Tracey Cox.

Náboženské přesvědčení– Jsou samozřejmě případy, kdy se lidé kvůli lásce své víry vzdali, ale pořád je otázkou, nakolik je to možné, když byli od raného dětství vychovávání jako hluboce věřící nebo naopak ateisti. „Náboženství je součástí vašeho morálního nastavení a vaší osobnosti. Pokud se vaše víra velmi liší, bude to ve vztahu způsobovat problémy,“ tvrdí Tracey Cox.

Libido – Na začátku vztahu mají všichni libido na vrcholu, jejich chuť na sex je abnormálně zvýšená. Jak je to doopravdy, poznáte zhruba po roce, až přestanou fungovat hormony zamilovanosti. A pokud je váš sexuální apetit diametrálně odlišný, nic s tím nenaděláte.

Foto: Profimedia

Pokud vás něco vyloženě trápí, nemá cenu se přemáhatFoto: Profimedia

Sklony k nevěře – Pokud má váš partner za sebou bohatou minulost nevěrníka, je dost pravděpodobné, že bude v záletech pokračovat. Je-li to pro něj něco jako sport, záliba, vášeň, které neumí odolat, nečekejte, že se to změní.

Říkáte si, to je špatné, nic s vaším partnerem neuděláte? Dejte mu ještě šanci, například v těchto věcech.

Tohle se změnit dá!

Vkus – Není samozřejmě snadné přimět někoho usedlého, aby začal nosit odvážné modely, nebo naopak někoho, kdo miluje extravaganci, aby svůj šatník vyladil jen do černé a šedé. Pokud vás ale partner vnímá jako atraktivní, elegantní, vkusnou, je šance, že si dá říct.

Kulturnost – Nemá váš partner moc zkušeností s divadlem či koncerty? Četl naposled ve škole? S tím se dá leccos dělat. „Pokud mu ukážete, že divadlo není nuda, že dobrá kniha vás může pohltit, učiní tu zkušenost a je šance, že se mu to zalíbí,“ vysvětluje Tracey Cox.

Vychování– Jestli se vám nelíbí partnerovo chování, obviňujte jeho rodiče. A radujte se, že většina věcí týkajících se způsobů, slušnosti, stolování a podobně, lze celkem snadno změnit. Mnohdy stačí, když bude partner sledovat vás, a všimne si, že se od vás může učit. A někdy ani nebude vadit, když ho jemně upozorníte, že tu polévku srká příliš hlasitě.

Zlozvyky – Drobné nešvary, jako je pohazování špinavých ponožek po zemi, vás trápit nemusí. Při dobré komunikaci a troše snahy z obou stran se jich může partner velmi rychle zbavit.

Pokoušely jste se někdy nějakého muže změnit? Bylo to úspěšné?

Reklama

Související témata:

Načítám