Hlavní obsah

Jaké ženy muži chtějí? Musí splnit těchto 6 bodů

Foto: vgstudio, Shutterstock.com

Foto: vgstudio, Shutterstock.com

Reklama

Jak se pozná „ta pravá“? Když si muži vybírají dlouhodobou partnerku, záleží jim na několika faktorech. Jestli už nechcete být sama, staňte se jeho femme fatale a osvojte si tyhle návyky!

Článek

Český sexuolog Radim Uzel ve své knize Nevěra a co s ní citoval z internetu zaručenou radu, jak sbalit ženskou nebo chlapa. Jak okouzlit ženu? „Nešetři komplimenty, hýčkej ji, líbej ji, miluj ji, hlaď ji, objímej ji, chláchol ji, ochraňuj ji, rozmazluj ji, utrácej za ni peníze, hosti ji vínem, zvi ji na drahé večeře, kupuj jí dary, naslouchej jí, starej se o ni, zastávej se jí, snášej jí modré z nebe.“ A jak okouzlit mužského? „Svlékni se donaha a přines mu pivo.“

Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají

„Na první pohled se sice jedná o humornou nadsázku, když se nad tím ovšem trochu zamyslíme, mají tato kritéria mužských a ženských strategií v podstatě reálný základ,“ komentuje Radim Uzel. Ovšem ještě než dojde na „pivo a svlékání“, podléhají ženy, stejně jako muži, výběrovému řízení. Víte, kterým dámám a potenciálním partnerkám muži dávají přednost?

Jasno má Kristen Mark, psycholožka s výzkumným zájmem o sexualitu, podle níž se muži spoléhají na pár značek jistoty. Právě podle nich se rozhodují, zda je žena tou, s níž to dlouhodobě může vyjít! Jaká by měla být?

Foto: Phovoir, Shutterstock.com

Muž chce vypozorovat, jestli mu nebudete dělat problémy kvůli jeho kamarádůmFoto: Phovoir, Shutterstock.com

Má ráda jeho přátele

„Pokud se vám opravdu líbí jeho kamarádi, existuje velká šance, že si vás bez velkého úsilí zamiluje. Je tomu tak proto, že když vás muž vidí společně se skupinou lidí, se kterou obyčejně tráví hodně času, necítí se nijak ohrožen případným vztahem a jeho dopady na běžný život,“ popisuje Kristen Mark na svém blogu.

Má ráda jeho rodinu

Jistě, příbuzné si člověk nevybírá, to však neznamená, že vy coby potenciální partnerka nemůžete ocenit dobré vlastnosti jeho matky, bratra či sestry. Ostatně, všichni se budete potkávat o svátcích a na rodinných oslavách. Není umění se pohádat nebo kritizovat, ale vycházet spolu. Dáte to?

Je upřímná v tom, co se jí nelíbí

„Tím, že si nebudete hrát na kočku a myš a rovnou vyjádříte své obavy a rozčarování z jeho názorů, plánů či chování, poukážete na svoji silnou osobnost. Tím do vztahu přinášíte něco jedinečného. A on to ví,“ dál popisuje zmíněná psycholožka. Kdo by taky toužil po partnerce typu „mouchy, snězte si mě“?

S ostatními zachází s respektem

Žádný muž nestojí o to, aby jeho partnerka pohrdala lidmi, které má rád. Když uvidí, že s ostatními zacházíte s respektem, uvědomí si, že od vás bude moci očekávat to samé i po letech vztahu. To je mužům hodně sympatické!

Foto: vgstudio, Shutterstock.com

Přehnaná žárlivost není pro muže dobrým znamením do budoucna...Foto: vgstudio, Shutterstock.com

Přehnaně nežárlí

Nakrucuje se před ním prsatá servírka, která vás navíc totálně ignoruje? Berte to s nadhledem. „Udržíte-li se v pohodě, dokážete, že uvnitř vás dřímá velká vnitřní síla. Samozřejmě to neznamená, že si necháte líbit úplně všechno. Pokud máte doopravdy důvod žárlit, promluvte si. Respekt je ve vztahu velmi důležitý,“ doporučuje Kristen Mark.

Po sexu se tulí

Sex není jen fyzická záležitost. Pro mnoho žen i mužů představuje souběžně s tělesnou rozkoší také emocionální zážitky. Jakmile se po milování odtáhnete stranou, působí to, že muž „splnil svoje“ a už může jít. V podstatě mu tím dáváte najevo, že sex a vztah jsou dvě odlišné věci – ale s tou druhou ať ještě nepočítá! Přitulte se aspoň na pár vteřin a romanticky ho obejměte. „Neexistuje nikdo, kdo by tohle neocenil,“ uzavírá americká psycholožka. Tak co, prošla byste?

A jaké ženy jsou v kurzu podle vás?

Reklama

Načítám