Hlavní obsah

Skvělý sex bez „dojezdu“? Nemožné! Tohle začněte hned dělat i vy

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dáte si kávu, zakouříte si, napijete se? Klasika! Po milování kdekdo „soukromničí“. Experti však doporučují propojit své aktivity a posilovat intimní pouto páru. Jak se něco takového dělá? Vyberte si jeden ze sedmi způsobů!

Článek

Šup dovnitř, šup ven, hotovo a „dobrý den“. Probíhá váš sex nějak takhle? Jaká škoda! Britský sexuální poradce Glenn Wilson z londýnského Institutu psychiatrie říká, že je-li milostné setkání příjemné nebo dokonce vynikající, potom si lidé většinou rádi vychutnají následné uvolnění. „Post coitum“ je čas vhodný pro vzájemné lichotky a dodávání sebevědomí. Naneštěstí se na to až příliš často zapomíná.

Podle tohoto odborníka místo toho, aby si muži i ženy chvil po sexu užívali, mají pocit, že sexuální setkání musí co nejrychleji ukončit. Občas něco takového plyne z obav, že vlastně nevědí, co by po milování měli dělat. A přitom existuje tolik možností!

Někteří sexuologové, včetně vyhledávané sexuoložky z kanadského Toronta Jessiky O'Reilly, dokonce tvrdí, že kdykoli můžete v tomto směru aplikovat byť sebemenší změnu, je to pro vztah nesmírně prospěšné. „Dokazujete totiž, že nejste přátelé, ale plnohodnotní a žhaví milenci,“ nechává se slyšet zmíněná sexpertka. Takže, co všechno můžete podniknout?

1. Masáž

Jistě, mnozí používají masážní techniky v rámci předehry, ale poskytovat masáž „po“, může být stejně intimní. Vlastně se díky ní oba budete cítit milovaní a oceňovaní. Láskyplné hnětení ztuhlých svalů také uvolní serotonin a opiáty, které vás uvedou do stavu ještě většího uvolnění.

Foto: Tony Bowler, Shutterstock.com

Masáž ještě zvýší míru vašeho uvolněníFoto: Tony Bowler, Shutterstock.com

2. Vzájemné krmení

Anglická spisovatelka a sexuální poradkyně Linda Sonntag říká jednu úžasnou věc. „Nahota se dobře snoubí s pokrmy, které rosí, tečou, tají, rozmačkávají se a jsou rosolovité.“ O čem to mluví? Vzájemné krmení po sexu posouvá intimitu na další úroveň. Navíc odpadá to otravné kručení v břiše…

3. Líbání na citlivých místech

Dotek či rovnou líbání erotogenních zón se považuje za skvělý způsob, jak se fyzicky i emočně navzájem propojit. Někteří odborníci to popisují tak, že citlivější a pomalejší přístup například k citlivé oblasti na krku, dělá dobře přijímajícímu i poskytujícímu. Berte to za „dojezd“ vlny rozkoše, na které si můžete zasurfovat.

4. Čtení

Ne, to není vtip. Pokud se zeptáte klinické sexuoložky a manželské terapeutky Kat Van Kirk z americké Havaje na to, co dělat po sexu, odpoví: „Otevřete si knihu.“ Nejen podle ní totiž stále více párů přichází na to, že čtení pasáží oblíbené literatury sbližuje a vytváří společné diskusní body. Prý se tím podporuje emocionální intimita – a to ve velkém stylu.

5. Relaxace v poloze „lžíce“

On si lehne za vás, přitulí se a dýchá vám na krk. V pořádku! „Výzkum naznačuje, že dech a srdeční frekvence milenců se synchronizuje, když jsou blízko u sebe. Někteří se domnívají, že to také může posilovat empatii a intimní pouto,“ ještě dodává kanadská sexuoložka Jessica O'Reilly. A kdo říkal, že to musí být na souši? Synchronizovat se dá třeba i v teplé lázni…

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Poloha lžíce nás naplňuje pocitem lásky a bezpečíFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

6. Pochvala a lichotky

Dobře míněný kompliment ovšem taky dělá divy! Kdo by ho neměl rád? Jakmile vás někdo upřímně (!) pochválí, začne se podle vědců vylučovat oxytocin, což je hormon lásky, věrnosti a důvěry. Tak projevte trochu obdivu a povzbuďte partnera, aby i on vyjádřil, jak se cítí a proč. Ocenění podpoří sexuální aktivitu, působí na duševní stav i náladu.

7. Náběh na druhé kolo

V souvislosti se znovuvydražďováním se hovoří hlavně o orálním sexu, který patří k zaručeným praktikám, jež opětovně probouzí oba odpočívající klíny. Pokud ten druhý vypadá, že by si dal říct „ještě jednou a s citem“, běžte do toho. Ostatně, na pomoc si můžete přizvat i nějakou erotickou pomůcku vytvářející nové příležitosti k poznávání. Dáte přednost jí, nebo knížce?

A jaké „malé věci“ po sexu děláte právě vy?

Reklama

Související témata:

Načítám