Hlavní obsah

Pařížské rohlíčky

Hodnocení:
(307)
Foto: Maila Vašíček
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
střední

Zkuste letošní Vánoce ozdobit novým druhem cukroví – třeba pařížskými rohlíčky. Známá cukrářka Iveta Fabešová vám v pořadu Někdo to rád sladké na Stream.cz poradí, jak na to.

Ingredience pro:
1 dávka
Na těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 70 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 480 g opraženého kokosu
Na krém
  • 115 g bílků
  • 225 g cukru krupice
  • 468 g másla
Na zdobení
  • čokoláda
  • strouhaný kokos
Článek

Krok 1: Smíchejte všechny ingredience na těsto. Jestliže hodně lepí, přisypejte ještě trochu kokosu. Těsto rozdělte do formiček a pečte v troubě předehřáté na 175 °C přibližně 15 minut. Rohlíčky jsou hotové, když začnou lehce zlátnout. Musíte je hlídat, protože se velmi rychle spálí!

Krok 2: Bílky a cukr smíchejte a ve vodní lázni zahřejte na 70 stupňů. Poté přendejte do mixéru a vyšlehejte dotuha. Do bílkové hmoty postupně zašlehejte máslo. Krém můžete ochutit strouhanou citronovou kůrou. 

Krok 3: Vždy dva rohlíčky spojte krémem, špičky namočte do rozehřáté čokolády a posypte strouhaným kokosem.

Zkoušíte nové druhy cukroví, nebo pečete každý rok to stejné? V každém případě pojďte hlasovat o nejlepší vánoční cukroví Česka! A kdo peče raději podle videa, recept najde zde.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama