Hlavní obsah

Jarmila (55): Operace víček ji nejen omladila, ale i lépe vidí! O kolik let méně byste jí tipovali?

Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli kožním převisům v oblasti horních víček působila tvář paní Jarmily (55) starším a poněkud unaveným dojmem. Ani líčení očí pro ni nebylo snadné: stíny se špatně nanášely a řasenka rozmazávala. K odpočatější a mladší tváři si proto pomohla plastickou operací horních víček.

Článek

Během několika posledních let paní Jarmila (55) pozorovala, že její tvář rychle stárne. Nespokojená byla především s povislou kůží v oblasti horních víček. Kožní převisy jí znesnadňovaly vidění, navíc kvůli nim vypadala starší. Tušila, že jí od problému už žádná omlazující kosmetika nepomůže a jediným řešením by byla plastická operace horních víček.

Nelehké rozhodování

Proto začala zvažovat, že zákrok podstoupí. Odhodlávala se k tomu asi rok. Na zkušenosti se vyptávala kamarádek a známých, hledala informace na internetu. Nakonec ji přesvědčily až srovnávací fotografie před zákrokem a po něm, které si prohlédla na stránkách sítě klinik plastické chirurgie a estetické dermatologie Medicom Clinic.

Foto: Archiv redakce

Už od první chvíle, kdy se paní Jarmila setkala s MUDr. Pavlem Horynou, jí bylo jasné, že si vybrala dobřeFoto: Archiv redakce

Pečlivý výběr stál za to

Plastickou operaci horních víček proto paní Jarmila podstoupila právě tam, konkrétně v pražské pobočce u doktora Pavla Horyny. A podle svých slov se rozhodla správně: „Na klinice o mě bylo po celou dobu dokonale postaráno, a přestože jsem se zákroku kvůli své fóbii z bílých plášťů zpočátku bála, díky panu doktorovi ze mě veškerá obava rychle spadla.“ Paní Jarmile prý hodně pomohl i personál na sále. „Sestřička se mě tam neustále ptala, jestli mi není zima, nebo naopak příliš horko. Myslím, že přesně takové vlídné zacházení člověk v tu chvíli ocení a potřebuje,“ dodává ještě.

Foto: Archiv redakce

Lékař pacientku důkladně prohlédl a zjistil, jak velký zásah její víčka potřebujíFoto: Archiv redakce

Rychle, bezbolestně a beze strachu

Zákrok proběhl bez komplikací a trval zhruba 45 minut. Paní Jarmila ho podstoupila jen v lokální anestezii, a tak během operace viděla jakési světlo, na které ji však lékař předem upozornil. „Nebylo mi to vůbec nepříjemné, naopak jsem byla ráda, že stále zůstávám v kontaktu s panem doktorem a sestřičkami. Při operaci jsem necítila ani žádnou bolest, jen mírný tlak na víčko. A dobře mi bylo i bezprostředně po operaci, byla jsem zkrátka v pohodě,“ tvrdí Jarmila spokojeně.

Foto: Archiv redakce

Před samotnou operací si Pavel Horyna přesně načrtl, kudy povede řez a kolik kůže se odstraníFoto: Archiv redakce

Nejen estetická záležitost

Podle Pavla Brychty, plastického chirurga a přednosty Kliniky popálenin a rekonstrukční chirurgie Fakultní nemocnice Brno, se dnes jedná o velmi běžný a navíc přínosný zákrok: „Díky odstranění kožních i svalových převisů a také tukových váčků v oblasti horních víček se klienti zbavují potíží spojených se zhoršeným viděním, výraznějším slzením očí, nebo dokonce bolestí hlavy. Přestože se operace provádí skalpelem, její další výhodou je, že po ní zůstává jen velmi nenápadná jizvička, která bývá velmi dobře skrytá v přirozeném očním záhybu.“

Hlavně klid, led a masáž

Prvních několik dní po zákroku musela paní Jarmila dodržovat klidový režim. Protože má aktivní povahu, vydržet týden převážně odpočívat prý pro ni bylo asi ze všeho nejhorší. A jak dobu hojení okomentoval její operatér? „Paní Jarmilu jsem hned po zákroku propustil domů do domácí péče. Klidový režim a rekonvalescence trvaly kolem jednoho týdne. Paní Jarmile jsem doporučil nepředklánět se a spát na zádech s hlavou ve zvýšené poloze a první dva tři dny po zákroku oči ledovat přes obklad.“ Po týdnu se paní Jarmila vrátila na kontrolu a vyndání stehů. Při té příležitosti jí Pavel Horyna doporučil oči promazávat mastí a provádět tlakové masáže v oblasti jizviček.

Nejpozději po dvou týdnech od zákroku paní Jarmile definitivně zmizely drobné otoky kolem očí i modřinky a zase mohla dělat všechno jako dřív. „Kůže kolem očí je najednou krásně vypnutá a já si připadám, že je mi tak o pět let méně. Jsem ráda, že si teď oči můžu bez problémů nalíčit, a zároveň mám radost z toho, že vypadám lépe i bez všech líčidel,“ pochvaluje si výsledek operace.

Foto: Archiv redakce

Před a po. Je až neuvěřitelné, jak málo stačí, aby člověk omládl o několik let. Paní Jarmila je s výsledkem velmi spokojenáFoto: Archiv redakce

Jak se vám líbí proměna paní Jarmily? Šly byste do toho také?

Reklama

Související témata:

Načítám