Hlavní obsah

Jarní nástrahy pro vaši pleť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víte, že vaše pokožka musí na jaře čelit náhlým změnám nevyzpytatelného počasí? Jak se před nimi chránit vhodnou kosmetickou péčí, která vaší pleti přinese potřebnou vitalitu obnoví její elasticitu?

Článek

Jaké nástrahy přináší vaší pleti jarní počasí?

Velké denní změny teploty

Teplotní rozdíly jsou na jaře mimořádné a pleť bez vhodné kosmetické péče a ochrany nemá schopnost se rychle přizpůsobit.

Sluneční záření

Jarní spálení pleti je snadné, zvláště když je v pokožce po zimě nedostatek ochranného pigmentu.

Délka dne

Dne přibývá rychle, tělo se tomu snaží přizpůsobit a vydává příliš mnoho energie na udržení bělosti až do časných večerních hodin. I proto se kůže na jaře zdá „povadlejší“ a často trpí ztrátou vitality.

Multi Volume E 100% kyselina hyaluronová omlazující sérum obnovuje a udržuje plnosti pleti

Jarní stres

Mnozí z vás se v jarních měsících doslova probouzejí ze zimního klidu a snaží se dohnat vše, co v zimě zanedbali. To s sebou přináší i zvýšenou psychickou zátěž. Projevem vnitřního stresu může být i zvýšení citlivosti pleti.

Nicream krém s rostlinnými kmenovými buňkami představuje unikátní emulzi krému v krému, která je určena pro denní péči o velmi citlivou pleť

Klimatické změny

Kvůli globální změně klimatu u nás prší na jaře méně a často se zima jakoby přelévá rovnou do léta. Rychle klesá především přirozená hydratace pokožky.

Na výlety do přírody raději s UV filtrem

Neuděláte chybu, když se budete na jaře chránit ochranným přípravkem s SPF alespoň 20 - SynCare Sun Protect SPF 20.

Foto: Syncare.czSun Protect SPF 20 je účinný ochranný krém proti slunečnímu záření s čistě fyzikálním UV filtrem

Kosmetická péče na jaře

Ráno postačí Tonikum hydratační, večer volte Čisticí gelnebo pro mastnou pleť Čisticí a odličovací mléko.

Pro denní péči doporučujeme lehčí krémy s UV filtrem. Pro suchou pleť je vhodná kyselina hyaluronová – Denní krém 100% kyselina hyaluronová. U mastné pokožky zvolíme lehký BB New Age omlazující denní krém. Pro velmi citlivou pleť je alternativou krém v krému Nicream.

Při intenzivní večerní péči na jaře se soustřeďte na regeneraci pleti. Na suchou pleť působí blahodárně přípravky s ceramidy nebo s kyselinou hyaluronovou – Sérum intenzivní hydratační nebo Multi Volume 100% kyselina hyaluronová. U mastné pleti upřednostňujte například mikroampulární sérum Micro Ampoules Anti Sebum se šetrnou kyselinou mandlovou.

Jaro je jako stvořené pro pleťové masky. Zvolte spíše krémové masky – například BioMineral hydratační masku.

Pro mastnou pleť zvolte lehký Noční krém 100% kyselina hyaluronová. Suchá nebo citlivá pleť může být hýčkána přípravky s arganovým olejem – Renovia nočním výživným krémem.

Související témata:

Načítám