Hlavní obsah
4,5
(4)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Pokud milujete vnitřnosti, potom určitě vyzkoušejte naše grilovaná játra na pomerančích. Jako příloha se hodí opečené brambory.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg vepřových jater
  • 3 ks pomeranče
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka bílého mletého pepře
  • 2 lžíce brusinkového kompotu
Článek

Postup

01.

Na pánvi rozpalte olej, přihoďte nakrájenou cibuli a játra pokrájená na větší plátky. Ochuťte pepřem (nesolte, nebo játra ztvrdnou!) a vše zlehka orestujte, aby se maso zatáhlo.

02.

Pomeranče omyjte a nakrájejte na asi 5 mm silná kolečka. Pekáček nebo hluboký plech vytřete tenkou vrstvou oleje, na dno poklaďte plátky pomerančů a na ně pokládejte plátky jater. Na konec vše zalijte výpekem z pánve a vložte asi na 15–20 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia.

03.

Játra servírujte s plátkem pomeranče, šťávou, která zůstala v pekáčku, a jako přílohu můžete zvolit pečené brambory. Pokud chcete jídlo obměnit, přimíchejte do šťávy z výpeku dvě lžíce kompotovaných brusinek!

Reklama

Související témata:

Načítám