Hlavní obsah

Játra grilovaná na pomerančích

Hodnocení:
(2)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Játra grilovaná na pomerančích mohou představovat chutný a levný recept do stokoruny. Ochutnáte?

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg vepřových jater
  • 3 pomeranče
  • 1 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • bílý mletý pepř
  • 2 lžíce kompotovaných brusinek
Článek

Postup

Krok 1: Na pánvi rozpalte olej, přihoďte nakrájenou cibuli a játra pokrájená na větší plátky. Ochuťte pepřem (nesolte, nebo játra ztvrdnou!) a vše zlehka orestujte, aby se maso zatáhlo.

Krok 2: Pomeranče omyjte a nakrájejte na asi 5 mm silná kolečka. Pekáček nebo hluboký plech vytřete tenkou vrstvou oleje, na dno poklaďte plátky pomerančů a na ně pokládejte plátky jater. Na konec vše zalijte výpekem z pánve a vložte asi na 15–20 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia.

Krok 3: Játra servírujte s plátkem pomeranče, šťávou, která zůstala v pekáčku, a jako přílohu můžete zvolit třeba hranolky. Pokud chcete jídlo obměnit, přimíchejte do šťávy z výpeku dvě lžíce kompotovaných brusinek!

ynezorPumanzeSaNyknalC