Hlavní obsah

Játrová paštika s tymiánem

Hodnocení:
(15)
Foto: Goskova Tatiana, Shutterstock.com
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Nápadů na pomazánky na domácí party není nikdy dost a játrová paštika by mezi nimi nikdy neměla chybět. Je hotová za chviličku a pochutnají si opravdu všichni.

Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g kuřecích jater
  • 50 g měkkého másla
  • 1/2 cibule
  • 1 lžička tymiánu
  • 30 ml calvadosu
  • sůl
  • mletý černý pepř
Článek

Postup

Krok 1: Kuřecí játra odblaňte, máslo nechte úplně změknout, cibuli nakrájejte najemno. Játra osmahněte na části másla dorůžova. Pak je vyjměte a dejte do mixéru.

Krok 2: Ve výpeku lehce osmahněte cibuli. Přidejte tymián a nechte rozvonět. Podlijte calvadosem a nechte tekutinu zredukovat. Dejte do mixéru k játrům a rozmixujte dohladka. Vmíchejte měkké máslo, ať má paštika tu správnou konzistenci. Paštiku pak přendejte do hezké nádoby a dejte vychladit. Podávat můžete na jakémkoliv pečivu, je skvělá i na slaných krekrech nebo opečených toastech.

Vyzkoušíte tuto jednoduchou lahodnou pomazánku?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama