Hlavní obsah
Foto: Goskova Tatiana, Shutterstock.com

Foto: Goskova Tatiana, Shutterstock.com

Nápadů na pomazánky na domácí party není nikdy dost a játrová paštika by mezi nimi nikdy neměla chybět. Je hotová za chviličku a pochutnají si opravdu všichni.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g kuřecích jater
  • 50 g másla
    7
  • 1/2 ks cibule
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 30 ml calvadosu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kuřecí játra odblaňte, máslo nechte úplně změknout, cibuli nakrájejte najemno. Játra osmahněte na části másla dorůžova. Pak je vyjměte a dejte do mixéru.

02.

Ve výpeku lehce osmahněte cibuli. Přidejte tymián a nechte rozvonět. Podlijte calvadosem a nechte tekutinu zredukovat. Dejte do mixéru k játrům a rozmixujte dohladka. Vmíchejte měkké máslo, ať má paštika tu správnou konzistenci, osolte a opepřete. Paštiku pak přendejte do hezké nádoby a dejte vychladit. Podávat můžete na jakémkoliv pečivu, je skvělá i na slaných krekrech nebo opečených toastech.

Vyzkoušíte tuto jednoduchou lahodnou pomazánku?

Načítám