Hlavní obsah

Jděte na to zostra. Mexické ragú s tortillami vás rozpálí!

Foto: Marcel Rozhoň

Vypadají i chutnají úžasně! Dáte si?Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Jsou rychlé, chuťově dokonalé a nemůžete na nich nic zkazit. Tortilly plněné pikantním mexickým ragú jsou jednoduše skvělé!

Článek

Kde se vůbec tortilla vzala? Původně šlo o placku z cizrny, která se podávala v arabské kuchyni. Díky španělským dobyvatelům se pak dostala dál a nejvíc se zabydlela v mexické kuchyni. Nejčastěji se peče z pšeničné nebo kukuřičné mouky a slouží jako příloha nebo se plní náplněmi všeho druhu.

Ragú s tortillami

Na 4 porce budete potřebovat: 500 g hovězího mletého masa, 1 kapii, 1 cibuli, 1 chilli papričku, 1 konzervu červených fazolí, 1 lžíci rajského protlaku, 4 rajčata, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 4 tortilly, 4 lžíce oleje, zeleninu či salát na zdobení

Postup: Na oleji orestujte na jemno nakrájenou cibuli. Přidejte maso a opečte ho dohněda. Pak do směsi vmíchejte protlak, nakrájená rajčata, na proužky nakrájenou kapii, plátky česneku, nasekanou chilli papričku a vše osolte a opepřete. Směs zalejte trochou vody a pod pokličkou duste asi 20 minut. Nakonec vmíchejte okapané fazole, promíchejte, prohřejte a stáhněte z ohně. Tortilly krátce opečte z obou stran na pánvi a do každé navrstvěte maso-zeleninovou směs. Přeložte je nebo zatočte a ozdobte zeleninou či lístky salátu. Ihned podávejte.

Tip: Než obložíte tortilly připravenou směsí, potřete je vrstvou zakysané smetany.

Máte rádi exotickou kuchyni? Pak zkuste indická jídla, ta nikdy nezklamou. Nebo vás láká spíš temperamentní španělská kuchyně a její slavná paella?

Reklama

Načítám