Hlavní obsah

Španělsko na talíři: Pochutnejte si na paelle, tradiční sangríi i dezertu

Foto: Eva Malúšová

Prosluňte si den španělskými specialitami!Foto: Eva Malúšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dostanete se letos s trochou štěstí leda tak na Lipno? Cestujte alespoň kulinárně! Šťavnatá paella, osvěžující sangría a slaďounká crema catalana vás svou chutí rázem přenesou do prosluněného Španělska!

Článek

Cestování do Španělska je pro mne vždy spojeno i s poznáváním tamní kuchyně. Kromě receptů jsem si přivezla také zjištění, že kuchyně toho kterého regionu je vždy v něčem ta nejlepší a ostatní ji pouze kopírují. Vybrala jsem pro vás proto 3 recepty charakteristické pro 3 města: Valencii, Granadu a Barcelonu.

Valencie je městem rýžové paelly, které je asi sto druhů: použít do ní můžete různá masa (tradiční je králičí), chorizo, mořské plody, ryby i rozmanitou zeleninu. V Granadě jsem se naučila údajně tu nejtradičnější sangríi a především to, že sangría není ovocný salát, takže džbery plné ovoce jsou spíše výtvorem pro turisty.

Abychom nezapomněli na Katalánsko (o kterém před místními nikdy nedoporučuji mluvit jako o Španělsku), jako dezert bude crema catalana, krém připomínající crème brûlée, ale připravený z mléka a ovoněný skořicí a citronovou kůrou.

Zachutnalo vám na dovolené něco natolik, že jste si přivezli recept? Co třeba vrásčité brambůrky papas arrugadas z Kanárských ostrovů nebo italské sépiové rizoto, malinové tiramisu či rajčatová polévka?

Načítám