Hlavní obsah

Je čas připravit tělo do plavek!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

V plavkách je každá chybička vidětFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Čas odhalování je tu! Vytrvalý trénink máte za sebou a přecházíte na udržovací režim. Resty v podobě úpravy jídelníčku jste také napravila a tělo se teď cítí o poznání lépe. Přesto nejste stále úplně spokojená? Pomůžeme vám doladit poslední nedostatky!

Článek

Jestliže pokožka vašeho těla působí povadle a tu a tam na ní pozorujete bílé šupinky, dopřejte jí ozdravnou kúru, která vyzdvihne její krásu. Pomůže vám k tomu ucelená třístupňová péče.

První stupeň: Očista

Pomocí šetrného sprchového gelu (můžete kombinovat s lufa žínkou) pokožku očistěte. Volba vůně, konzistence nebo schopností přípravku na mytí je na vás. Ale zkusit můžete i sprchové máslo. To kromě klasického čisticího efektu pokožku dostatečně hydratuje.

Druhý stupeň: Vyhlazení

Doporučuje se několikrát za týden používat tělový peeling, který pokožku prokrví a následně i zvláční. Ideální jsou k tomu peelingy nebo scruby obsahující čistě přírodní abrazivní složky, např. jemně namleté mandlové či kokosové skořápky. Díky těm šetrně zbaví pokožku veškerých nečistot a odumřelých kožních buněk a hlavně připraví na následnou péči.

Foto: Body Basics

Přírodní výtažky dodají pokožce krásuFoto: Body Basics

Třetí stupeň: Pokoupelová péče

Stejně jako pečujete o obličej, i tělo si zaslouží pravidelnou dávku živin. Po koupeli proto dodejte pokožce intenzivní zvláčnění a regeneraci. Snadno to zvládnete pomocí tělového mléka, másla nebo suflé. A i partnerovi můžete doporučit tělový gel. Kromě hydratace a živin, které tak do pokožky dostanete, ji i příjemně provoní. Výběr konzistence je opět pouze na vás. Důležité jsou jejich účinky. I v péči o tělo dnes najdete hydratační, zpevňující, detoxikační přípravky či produkty proti stárnutí pokožky nebo dokonce takové, které posilují přirozenou obranyschopnost pokožky těla. Pro letní sezonu se nejlépe hodí právě hydratační a posilující péče.

Pomoc v případě nouze

Jestliže jste nějaký čas vaši pokožku zanedbávala, poznáte to na první pohled. Je suchá, podrážděná a loupe se. Nejvyšší čas naordinovat si důkladnou ozdravnou kúru. Napusťte si vanu, do horké vody přidejte koupelový olej bohatý na přírodní výživné a hydratační látky a na deset minut si vychutnejte pravou relaxační atmosféru. Pak celé tělo důkladně očistěte pomocí tělového scrubu a vše smyjte pod sprchou. Nezapomeňte na extra regenerační péči - ideálně v podobě tělového másla. Klidně ho naneste ve větší vrstvě a postupně ho vmasírujete do pokožky.

Foto: Body Basics

Spojte očistu s regenerací pokožkyFoto: Body Basics

Tipy od Veroniky Zieglerové, tvář Body Basics a 2. vicemiss Pretty Woman 2008:

K prvnímu kroku Veronika doporučuje Tělový olejový scrub s výtažky z papáji a makadamových ořechů (Body Basics, 200 ml za 249 korun). Zajistí pokožce jemnou, ale důkladnou exfoliaci. Postačí vám používat ho 1-2x týdně. Jestliže se nechcete natírat krémem po každé sprše nebo nosit s sebou do posilovny velké množství lahviček, a přitom chcete mít hebkou a vláčnou pokožku, 2. vicemiss doporučuje nové sprchové máslo s obsahem oleje ze slunečnicových semínek a rýžového oleje. Má příjemnou krémovou konzistenci a zajistí vaší pokožce dokonalou očistu i zvláčňující a regenerační péči. Ke konečné péči zvolila Veronika Zieglerová tělové máslo s vůní brazilského pomeranče (Body Basics, 200 ml za 249 korun). Zajistí vám intenzivní péči o pokožku a díky obsaženému kakaovému a bambuckému máslu uspokojí nároky nejen normální, ale i velmi suché pokožky. Kromě toho se přípravek pyšní i šťavnatou vůní zmíněných brazilských pomerančů. Nanáší se na zvlhčenou pokožku.

Když se budete pokožce celého těla pravidelně a svědomitě věnovat, nenechá vás dlouho čekat a odmění se vám svou vláčností, leskem a zdravým vzhledem. Kromě toho si udrží mladistvý ráz a lépe bude odolávat vnějším škodlivým vlivům. Nezbývá, než se vydat zazářit na pláž!

Reklama

Související témata:

Načítám