Hlavní obsah

Je to láska, nebo si s vámi jen hraje? Víme, jak to poznat!

Foto: Shutterstock

Láska není vždy skutečná, občas je to bohužel jen hraFoto: Shutterstock

Reklama

Někdy to jako láska jenom vypadá, ale realita je jiná. Občas lidé vzájemý vztah vlastně jen předstírají. Jak tedy poznat ty opravdové city? Australská expertka na vztahy Samantha Jayne to ví!

Článek

Důvody, proč si na lásku lidé někdy jen hrají, jsou různé. Možná chtějí sami sobě namluvit, že našli spřízněnou duši, jindy je to zcela zištné, prostě se chtějí s tím druhým jen trochu pobavit. Jsou i situace, kdy to předstírají kvůli své rodině a okolí.

Zásadní je ale umět poznat, kdy jste objektem těchto hrátek vy. „Možná vám někdo pořád opakuje, jak vás miluje, zasypává vás květinami a jinými pozornostmi, přesto to nemusí znamenat, že vás doopravdy má rád. Slova se musí shodovat s činy,“ tvrdí expertka na lásku Samantha Jayne ze Sydney. Znaky skutečné lásky pak popsala v britském deníku Daily Mail.

1. Společný čas

Zásadní je, aby s vámi váš protějšek chtěl trávit čas. A na kvalitě společných chvil záleží asi úplně nejvíc. Je rozdíl, pokud spolu něco podnikáte, sbíráte zážitky, nebo jen vedle sebe sedíte, přetrpíte třeba kino, pak možná dojde na sex a každý zmizíte do svého domova.

„V dnešní době je většina lidí hodně zaneprázdněna, takže když s vámi někdo chce svůj čas skutečně strávit, je to znamení, že jste jeho priorita,“ vysvětluje Samantha Jayne.

Foto: Shutterstock

Květiny, dárky a zamilovaná slůvka. To vše je fajn, ale nemusí to nic znamenatFoto: Shutterstock

2. Veřejný zájem

Pokud někoho milujete, máte podvědomou potřebu se svými city chlubit. Dělá vám radost ukázat ho svým kamarádům, blízkým a rodině. A moc o tom nepřemýšlíte. „Naopak, pokud to není ono, neustále máte pocit, že teď není vhodná chvíle, nyní se to nehodí a podobně,“ tvrdí Samantha Jayne.

Ale jde i o nejrůznější gesta, kterými svůj zájem o toho druhého demonstrujete. Nenávidíte fotbal, ale váš přítel ho miluje? Z lásky jste ochotné s ním na ten zápas jít, protože už jen to, že sedíte vedle něj, vám ke štěstí stačí. A stejně tak on je schopen absolvovat den v nákupním centru, protože vy sháníte nové šaty.

3. Stojí za vámi?

Jsou situace, kdy se k vám někdo nezachová příliš hezky, urazí vás, není k vám slušný. A pokud se vás váš partner dokáže zastat, je to známka lásky. Obzvlášť pak, pokud ten, komu je třeba se postavit, je někdo z jeho blízkých přátel či rodiny. „Součástí lásky je totiž podpora, to, že ti dva za sebou v těžkých a nepříjemných chvílích stojí, dokážou jeden pro druhého riskovat,“ upřesňuje Samantha Jayne.

Foto: Shutterstock

Všímejte si známek, které prozrazují, že vás muž opravdu milujeFoto: Shutterstock

4. Jste tým?

Každý pár se samozřejmě skládá ze dvou samostatných jednotek, dvou rozdílných osobností, zároveň ale u lidí, kteří žijí ve spokojeném vztahu, funguje jakási týmová spolupráce.

Jaké zájmeno používáte, když mluvíte o budoucnosti (blízké i vzdálenější)? Je to „já“ nebo „my“? „Jedním ze skutečně důležitých faktorů a podmínek fungujícího vztahu je to, že ti dva dokážou společně zhmotňovat své sny a touhy, hledí na ně společně jako dvoučlenný tým,“ dodává Samantha Jayne.

5. Jazyk lásky

Na tom, co říkáte, jaká slova z vašich úst vycházejí, samozřejmě záleží. Ale to opravdové většinou neříkáte slovy, ale pohyby, letmými doteky, tím, jak se na sebe díváte. Řeč těla prozradí mnohé.

Dobrým znamením jsou nejrůznější doteky, které nijak nesouvisejí se sexuální touhou. Objímá vás, drží vás za ruku, jen tak vás pohladí, když jde kolem vás pro něco do ledničky? Skvělé! Zamilovaní lidé totiž mají neustálou potřebu se jeden druhého dotýkat.

Už někdo předstíral, že vás miluje, ale nakonec to bylo úplně jinak?

Reklama

Načítám