Hlavní obsah

Jedno pivo je v pohodě aneb Jak vám okolí „kazí“ dietu a jak se bránit?

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Jeden kousek ti nic neudělá.“ „Najez se pořádně!“ „Vždyť už jsi zhubla dost.“ Kolikrát vaši snahu jíst zdravě podobné řeči zlomily? Síla vůle musí být při změně životního stylu obrovská. A zdaleka nejde jen o to, udržet své chutě „na uzdě". K neúspěchu často přispívá právě vaše okolí.

Článek

Rozhodli jste se zhubnout do plavek a mysleli jste si, že to nejtěžší bude ovládnout svou chuť na sladké? Pak jste zapomněli, že v tom nejste sami! Snaha o hubnutí je často ničena těmi nejbližšími: manžel si na nová jídla odmítá zvyknout, kamarádi vás lákají „na jedno“ a rodiče vám při každé návštěvě nutí bábovku nebo dortík.

V dalším díle seriálu Skvěle v těle na Stream.cz se dozvíte, čemu všemu budete pravděpodobně čelit a jak se tato lákadla naučit zvládat. Výživová koučka Kristýna Báčová také prozradí, na co si dát pozor, pokud se rozhodnete vyhledat odbornou pomoc, abyste nenaletěli podvodníkům. A také co vlastně o vás skuteční profesionálové potřebují vědět.

Odbornice navíc popisuje, co všechno musí člověk, který chce dlouhodobě zhubnout, změnit – a dozvíte se i to, jaké absurdní výmluvy si lidé při dietě vymýšlejí, aby měli od okolí a jejich řečí pokoj.

Jak se lákadlům při dietě bráníte vy?

Načítám