Hlavní obsah

Nejšílenější diety: Co jsou slavné ženy schopné udělat pro pěknou postavu?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stát se hollywoodskou hvězdou jistě nabízí nespočet možností a výhod. Kromě slávy a peněz však s sebou červený koberec nese také zvídavé hledáčky fotoaparátů. A souboj o to, kdo na fotkách vypadá nejlépe, je někdy velmi tvrdý. Co známé osobnosti podstupují, aby vždy vypadaly dokonale?

Článek

Někteří mají to štěstí, že jsou přirozeně štíhlí, jiní se musejí snažit víc. A najdou se i takoví, kteří pro hubenou postavu vyzkouší prakticky cokoli – bez ohledu na zdravotní rizika. Tyto „zaručené“ metody samozřejmě končí selháním, nebo alespoň jojo efektem.

1. Antidepresiva, vodka a energeťák

Tenhle smrtelný koktejl jednu dobu požívala milionářská dědička Paris Hilton (36). Je dobře známá pro svou extravaganci a výstřední jsou i její stravovací návyky. Když má hlad, vezme si prášky na uklidnění, ale zároveň se „nakopne“ energetickým nápojem s vodkou. Dočasné účinky to sice možná má, ale zdraví si tímhle životním stylem zničíte dřív, než stihnete výrazněji zhubnout.

2. Kojenecká strava

Herečky Jennifer Aniston (48), Jennifer Lopez (48) nebo Reese Witherspoon (41) naproti tomu holdují zcela opačnému způsobu stravování. Tzv. baby dieta spočívá v netučné a chemicky neupravované dětské stravě. Do formy se tak celebrity dostávají pomocí kašiček a přesnídávek. Kromě složení je však důležité dodržovat i miminkovské porce – jíst se proto má 14krát denně! Tenhle způsob hubnutí vymyslela Tracy Anderson (42), slavná osobní trenérka celebrit, třeba Madonny (59) nebo Gwyneth Paltrow (45). Dieta slibuje shodit až tři kila týdně. Ale komu by se chtělo ustavičně myslet jenom na to, kolik kousků dušené mrkve může sníst…

Foto: Vorobyeva, Shutterstock.com

Dětská strava a rozmixované kašičky – i tak se celebrity snaží udržet fitFoto: Vorobyeva, Shutterstock.com

3. Barvy na talíři

Celoživotní dietářka, zpěvačka Christina Aguilera (37), si svého času velmi pochvalovala tzv. barevnou stravu. Chromatická dieta, což je její rádoby odborný název, umožňuje jíst cokoli, co se k sobě hodí barevně, a jídelníček je tak rozdělený do šesti barev: červené, žluté, zelené, oranžové, fialové a bílé. Tato dieta se opírá o předpoklad, že stejně zbarvené potraviny obsahují podobné látky. Díky shodnému složení se údajně méně zaměstnává organismus, který tak přijatou potravu snáz stráví – a člověk hubne.

Odborníci ovšem tvrdí, že tato metoda nemá s výzkumem zaměřeném na hubnutí nic společného – nikde není uvedená skladba stravy ani porce. Barevná dieta navíc neslibuje žádný zázrak (pouhý 1 kg za týden), což je poměrně logické. Nejbarevnější je totiž právě zelenina a ovoce a z toho nikdo přibírat nebude.

4. Rybí facelift

Tohle je pravděpodobně jediná hollywoodská dieta, která není zaměřená na ztrátu hmotnosti. Fish facelift dieta je založena na vysokém příjmu ryb – třikrát denně si dáte lososa. To je vše. Herečky i herci věří, že tato bomba rybího tuku jim vyhladí obličeje a zbaví je všech vrásek. Je sice pravda, že omega-3 nenasycené mastné kyseliny jsou pro tělo velmi prospěšné, to však neznamená, že je zdravé vynechat jakoukoli jinou stravu. Tuto rybí kúru praktikuje třeba herečka Kim Cattrall (61) nebo Bruce Willis (62).

Foto: Marian Weyo, Shutterstock.com

Jednou z oblíbených hollywoodských diet je strava založená výhradně na konzumaci lososaFoto: Marian Weyo, Shutterstock.com

5. Citronová šťáva s pepřem

Zpěvačka Beyoncé (36) si zase pravidelně dopřává svůj hubnoucí koktejl z kajenského pepře, citronové šťávy a javorového sirupu. Tuhle limonádu pije místo veškerého jídla. Za 14 dní tímto drastickým způsobem údajně shodila deset kilo – o negativních účincích už však raději pomlčela. Při takto nezdravé stravě se dříve či později objeví zdravotní problémy v podobě vypadávání vlasů, lámání nehtů a velmi depresivních nálad. Při návratu k normálnímu jídelníčku je navíc jojo efekt prakticky nevyhnutelný.

6. Kyslíková dieta

Ano, čtete správně. Toto je podle nás vůbec nejšílenější nápad ze všech uvedených. Hollywoodské hvězdy jsou někdy svou postavou posedlé natolik, že jsou ochotné přistoupit i na metody smrtelně nebezpečné. Jako třeba zpěvačka Madonna. (Ta se také nechala slyšet, že je báječně účinné jídlo nejíst, ale pouze čichat.)

Koncept air diety vychází z breatharianismu, což by se do češtiny dalo přeložit jako „dýchačství“. Jde o přesvědčení, že lidské bytosti mohou přežít naprosto bez jídla, a jeho přívrženci tvrdí, že se lze při životě udržet pouze díky sluneční energii a vodě. The Breatharian Institute nabízí zájemcům workshop, na němž je naučí žít ze vzduchu za pouhých 10 000 dolarů. Tyto kurzy vede jistý Wiley Brooks, který má ovšem zálibu v jídle z fastfoodu. Kvůli tomuto šílenému konceptu už dokonce několik lidí zemřelo. I přesto na těchto workshopech Brooks vydělal 25 milionů dolarů.

Herci a herečky musejí často kvůli rolím přibrat nebo zhubnout nezdravé množství kil. I v takovém případě to však lze dělat s rozumem. Bláznivé způsoby, kterými se slavné osobnosti snaží vylepšit postavu, jsou totiž často zcela kontraproduktivní.

O jaké nejšílenější dietě jste slyšeli? A vyzkoušeli jste sami nějakou?

Načítám