Hlavní obsah

Jednoduchá a skvělá večeře? Zkuste tresku s rajčaty, olivami a rozmarýnem!

Foto: Marcel Rozhoň

Tuto výborně připravenou rybu podávejte nejlépe s kuskusem nebo křupavým pečivemFoto: Marcel Rozhoň

Reklama

Pokud milujete jednoduché pokrmy, které nejsou spojené s horou nádobí, tohle je právě jeden z nich. Příprava tresky s rajčaty a olivami je rychlá, snadná, ale chuťově vynikající!

Článek

Treska je oblíbená, hojně prodávaná bílá masitá ryba, která nemá téměř žádné kosti, proto ji můžete bezpečně připravovat i pro děti. Hodí se také na smažení, grilování i pečení. Tak jako jiné ryby, je bohatá na prospěšné omega-3 mastné kyseliny.

Ryba pečená s rajčaty

Na 4 porce budete potřebovat: 4 filety z tresky, 600 g loupaných rajčat (z plechovky), 1 snítku rozmarýnu, 1 stroužek česneku, ½ lžíce třtinového cukru, citronovou šťávu, sůl, pepř, 1 cibuli, olivový olej, hrst černých oliv

Postup: Filety z tresky osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Loupaná rajčata dejte do misky, přidejte do nich prolisovaný stroužek česneku, třtinový cukr, lístky rozmarýnu, promíchejte a podle chuti pak osolte a opepřete. Rybí filety poskládejte do olejem vymazaného pekáčku. Zalejte je rajčatovou směsí a navrch dejte nahrubo nakrájenou cibuli a olivy. Ryby s rajčaty pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Tip: Do rajčatové směsi můžete pro intenzivnější chuť přimíchat ještě půl lžičky strouhané citronové kůry.

Máte rádi ryby, ale už nevíte, na jaký způsob je připravovat? Vyzkoušejte skvělý recept na lososa v kabátku, pěkně krok za krokem. A pokud upřednostňujete rychlovky, vsaďte na linguine s uzeným lososem!

Reklama

Načítám