Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Jednoduché špízy udělají parádu i při svátečnějších příležitostech. Dáte si s námi? Tentokrát jsou na řadě jehněčí.

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g jehněčího masa
  • 1 lžíce soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks bobkového listu
  • 100 ml bílého vína
    12
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 500 g cherry rajčat
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Maso pokrájejte na stejnoměrně malé kousky, které osolte a opepřete. Z bílého vína a dalších výše uvedených ingrediencí připravte směs, ve které jehněčí přes noc marinujte. Maso napichujeme střídavě s rajčátky na jehly a za občasného obracení grilujeme asi 15 minut.

Související témata:

Načítám