Hlavní obsah

Ježíšek pro marody? 14 dárků, které potěší

Foto: thinkstock

Nadělte pod stromek zdravíFoto: thinkstock

Reklama

Hledáte tipy na dárky pro ty, které trápí zdraví? Nemusíte skončit u obligátních bačkor. Máme pro vás zajímavější tipy, které potěší diabetiky, celiaky, kardiaky i alergiky.

Článek

Komplikuje vám shánění dárků fakt, že obdarovaného omezuje nějaká choroba? Řekněte dost bezradnému hledání, našli jsme je za vás!

Váha Hyundai Ove 901

Diabetici i kardiaci by si měli hlídat hmotnost, což jim půjde lépe, pokud budou mít k dispozici kvalitní váhu s přesností vážení 100 g a nosností do 180 kg. Zapne se a váží okamžitě, stačí na ni stoupnout, po vážení se sama vypne. Cena od 299 Kč.

Čokoláda Rococo

Ta nejčernější čokoláda, kterou si umíte představit. Surová chuť čokolády bez přísad, tedy i bez cukru, které mohou klidně podlehnout i diabetici, ale i ti, kteří si právě hlídají váhu, například i kvůli jiné nemoci. Tabulka s váhou 85 gramů obsahuje 100% podíl kakaa. Cena 181 Kč.

Sada na manikúru

Kompletní sada na manikúru a pedikúru Ardes M284 s 12 nástavci a příslušenstvím se bude hodit i na péči o nohy diabetiků, u kterých je velmi důležitá a předejde případným komplikacím. Součástí tohoto přístroje je fén na vysoušení nehtů. Cena od 480 Kč.

Insportline Cepron

Pravidelný pohyb posiluje kardiovaskulární systém a je lékem i dobrou prevencí mnoha chorob. I proto je vhodným dárkem pro nemocné například rotoped Insportline Cepron s LCD displejem, který zobrazuje čas, rychlost, kalorie, puls, ale i teplotu, počet šlápnutí za minutu. Má nosnost 140 kg. Cena od 8990 Kč.

Mini stepper

I tento tip je vhodný pro ty, kteří by se měli víc hýbat, a tím podpořit léčbu problémů se srdcem, diabetem a dalšími civilizačními chorobami. Mini stepper Spartan má počítač, který zobrazí čas cvičení, počet kroků a spotřebu kalorií. Cena od 889 Kč.

Tonometr digitální

Pacienti, kteří by si měli častěji měřit svůj krevní tlak, ocení Tensoval Duo Control II. Pažní tlakoměr nové generace, který dokáže měřit tlak velmi přesně a je vybaven manžetou, která umožňuje přesné přiložení na paži a bezbolestné nafouknutí. Může uložit nezávisle výsledky měření dvou lidí. Cena od 1590 Kč.

Zvlhčovač vzduchu

Pro astmatiky i alergiky je vhodným dárkem zvlhčovač vzduchu Steba LB 6 black který můžete nastavit na tří stupně výkonu odpařování. Má velký LED displej a nádobu o objemu čtyři litry. Praktický je i jeho časovač automatického vypnutí a filtr na vodní kámen. Cena od 2686 Kč.

Ložní souprava

Lidé, kteří mají potíže s alergií a astmatem, budou lépe spát v posteli vybavené přikrývkou a polštářem z antialergenního materiálu, který je ochrání před roztoči, houbami a plísněmi. Jednou z takových ložních souprav je Slumgerland Aegis. Cena 660 Kč

3D puzzle

Puzzle jsou nejen dobrou zábavou, ale rozvíjejí jemnou motoriku, cvičí mozek – což se může hodit i při rehabilitaci po mozkové příhodě nebo jako prevence Alzheimerovy choroby. Tyto puzzle jsou trojrozměrné a věž drží i bez použití lepidla. Cena od 337 Kč

Infra sauna

Infrazáření prohřívá svaly a klouby, uvolňuje napětí a bolest. Je skvělým doplňkem rehabilitačního cvičení. Infra sauna Goddess Rimini 2B je vhodná i pro lidi, kteří nemohou používat klasickou saunu, je vhodná pro relaxaci, otužování detoxikaci organismu. Cena 19 900 Kč.

Robotický vysavač

V rodinách alergiků a astmatiků se častěji vytírá a luxuje – proto se jistě hodí robotický vysavač Sencor SVC 9020RD, který se o úklid postará sám, třeba když nebudete doma. Hodí se na koberce, plovoucí parkety, linoleum i dlažby, má i UV lampu pro likvidaci bakterií. Cena 3999 Kč.

Sprchový filtr

Sprchový filtr Dios z vody odstraní dráždivé látky, především chlór, ale i rez, zákal a zápach. Vytváří nepříznivé prostředí pro bakterie, plísně a řasy, zabraňuje usazování vodního kamene. Sprchový filtr je doporučován dermatology, protože zabraňuje svědění a vysoušení pokožky. Cena 783 Kč.

Síť proti pylu

Alergici a astmatici ocení protipylovou okenní síť Tesa, která zachytí až 87 procent všech pylových zrn. Díky ní budou moci i v době nejvyššího výskytu alergenů spát při otevřeném okně. Síť je samozřejmě i dobrou ochranou proti hmyzu. Na okno se přidělává suchým zipem. Cena asi 400 Kč.

Sladidlo pro diabetiky

Oslaďte život diabetikům. Přírodní sladidlo xylitol nemá žádnou vedlejší příchuť, je o čtyřicet procent méně kalorický než normální cukr, ale je stejně sladivý a díky velice nízkému glykemickému indexu 13 je vhodný pro diabetiky. Xylitol je ceněn i pro svoji schopnost chránit zuby před zubním kazem. Balení po 250 g. Cena od 135 Kč.

Máte další tipy pro lidi s nějakým omezením? Napište nám je!

Reklama

Načítám