Hlavní obsah

Jídla, která vám zkazí sex? Sýry, hranolky i brokolice!

Foto: Thinkstock

Prozradíme vám, jaké potraviny byste před milováním neměli jístFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potraviny, které povzbuzují touhu a ovlivňují chuť „pánského produktu“? Známé! Víte ale, co by se před milováním jíst nemělo, aby nedošlo k trapasům, únavě či k pohřbení libida? Škodí i brokolice!

Článek

„Dali jsme si véču, vínko, pak došlo na orální milování. Já mu seděla na obličeji, užívala si hezkou chvilku, ale přepadly mě křeče do břicha a hrozně jsem si potřebovala ulevit. Vím, je to trapné, ale jak chcete říct muži, že má přestat, protože mu nejspíš fouknete do obličeje?“ zahanbeně krčí rameny třicetiletá Lída. Poučení pro příště? Vyhýbat se nevhodným jídlům! Jakým?

Co nejíst?

Fazole a brokolice

Fazole jsou dobrým zdrojem vlákniny a bílkovin, ale také obsahují typ cukru, který není dobře stravitelný. Tak to aspoň uvádí studie University of Colorado a Arizona State University, kterou zveřejnil časopis Nutrition Journal. A pozor, podobný typ cukru, který obsahují fazole, se nachází i v brokolici, květáku a růžičkové kapustě, varují výzkumníci z Johns Hopkins University z amerického Marylandu s tím, že plynatosti se jen těžko dá předejít…

Česnek? Tak jindy!

V kuchyni a pro zdraví naprosto nepostradatelný, nicméně jeho štiplavá a silná vůně není pro líbání příliš dobrá. A to nemluvě o riziku nadýmání, varují vědci z University of Maryland Medical Center na svých stránkách.

Foto: Thinkstock

Česnek je v kuchyni nepostradatelnou ingrediencí, před sexem ho ale raději vynechte, příjemý při líbání moc neníFoto: Thinkstock

I sýr a brčko jsou zrádné

Ke sklence vína sýr patří, jenže je třeba počítat s tím, že „sýrový dech“ otravuje ovzduší dlouhé hodiny. Jestli tímhle chcete na milence zapůsobit, tak beze všeho… Pokud si myslíte, že vás zachrání žvýkačka, není to tak docela pravda. „K nadýmání často dochází, pokud je přebytek plynu nebo vody v našem těle,“ uvedla nedávno Rosanna Lee, specialistka na výživu z Toronta, pro Huffington Post s tím, že žvýkání a popíjení nápojů brčkem je to nejhorší, co můžete udělat.

Červené maso a víno

Milujete steaky? Skvělá volba, ale čekáte-li, že se za chvíli budete milovat, zvolte radši ten z kuřecího masa. To červené váš organismus může trávit o trochu déle, což zvěstuje ospalost a únavu. Když k masu přidáte i červené víno, zaděláváte si na další problém. Harold Nelson, vedoucí lékař z National Jewish Medical and Research Center, se pro NBC News nechal slyšet, že červené víno a dokonce i čokoláda (!) u některých lidí spouštějí migrény! Maso, víno a dezert z čokolády? Tak „pěkný“ večer!

Foto: Thinkstock

Hranolky jsou nevhodné zvláště pro muže! Mohou blokovat erekci!Foto: Thinkstock

Hranolky? Milostná smrt!

Portál Health Me Up, který se zabývá složením potravin a jejich působením na organismus, pro vášeň nedoporučuje ani hranolky, které jsou plné tuků. Snižují testosteron a velké množství soli má negativní vliv na udržení silné erekce. Pro vynechání hranolek z jídelníčku jsou i vědci z University of Murcia ve Španělsku, kteří provedli analýzu spermatu stovky mužů. Ukázalo se, že tučná jídla s vysokým obsahem trans mastných kyselin snižují kvalitu spermií. Nevhodné jsou tedy ještě hamburgery, párky v rohlíku, bramborové chipsy, míchané nápoje, limonády a zmrzliny plné umělých sladidel.

Při pohledu na seznam potravin, které škodí sexu, propadáte panice? Budete hladovět? To si radši tak čtyři hodiny před stykem dejte tohle:

Co si dopřát?

Vlašské ořechy pro něj (zlepšují výkon), slunečnicová a dýňová semínka pro vás, protože díky argininu zvlášť ženám navozují pocit spokojenosti a zvyšují jejich touhu, a v neposlední řadě středomořská strava pro oba (ořechy, ovoce, olivový olej, ryby, drůbež a podobně). Mužům pomáhá v překonání erektilních dysfunkcí, ženám je nápomocna při poruchách metabolismu a nízké sexuální apetenci.

Anebo zapomeňte na vědu a jděte na to živočišně, po svém. Však ono to nějak dopadne.

A co si před milováním dopřáváte vy?

Reklama

Načítám