Hlavní obsah

Polibky Jiřiny Bohdalové: Kdo neunikl vřelé náklonnosti herečky?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nekonečná energie, nevyčerpatelný životní elán, nezastavitelný smích a neuvěřitelný smysl pro humor. O to všechno budou nyní fanoušci Jiřiny Bohdalové nějaký čas ochuzeni. Kvůli nutné rekonvalescenci totiž oblíbená herečka ruší veškerá svá představení až do konce června.

Článek

Měla z ní být učitelka, koneckonců po maturitě v roce 1949 učila tři roky na základní škole v Ostravě. Naštěstí to ale Jiřinu Bohdalovou vždy táhlo k divadlu a na třetí pokus se dostala na DAMU. Prošla několika pražskými divadly, až se v roce 2005 usadila v Divadle Na Jezerce. Září tam například v představení Gin game po boku Milana Kňažka.

Ovšem minimálně do června mají fanoušci jejího divadelního umu bohužel smůlu. Milovaná „Bohdalka“ všechna svá představení do konce sezóny zrušila, protože lékaři ji důrazně vyzvali k odpočinku a rekonvalescenci. Herečku totiž už řadu měsíců trápí zdraví, byl jí diagnostikován zlomený obratel, měla trápení s dýcháním a několikrát skončila v nemocnici.

Ale i její hrečtí kolegové z divadla se shodli, že zdraví má vždycky přednost. Navíc nezkrotný temperament a životní elán této herečky je obrovský, takže pár měsíců odpočinku není nic proti tomu, na co se pak její fanoušci mohou těšit. Kdekoli se objeví, je v obležení nejen fanoušků, ale i přátel a kamarádů. A tohle jsou její slavné polibky, kterými díky své vřelosti a přátelské povaze rozhodně nešetří!

S Františkem Janečkem

Jen málokterá showbyznysová oslava narozenin se obejde bez přítomnosti Jiřiny Bohdalové. Jinak tomu nebylo ani v roce 2004, když své šedesátiny slavil skladatel a producent František Janeček. A to by nebyla Jiřinka, jak jí kolegové něžně říkají, aby bývalému klávesistovi kdysi slavné kapely Kroky Františka Janečka (hrála hity Michala Davida), nedala pořádného hudlana.

Foto: Profimedia.cz

Vřelý polibek oslavenci, tehdy čerstvému šedesátníkovi Františku JanečkoviFoto: Profimedia.cz

S Petrem Jandou

Jiřina Bohdalová je především herečka, nikoli zpěvačka. Rozhodně jí ale nelze upřít ani hudební talent, třeba za výkon v muzikálu Dáma na kolejích (1966) se rozhodně nemusí stydět. Zpívala tam skvěle! Je prostě jasné, že i k hudbě má blízko. A zdá se, že i slavný muzikant a frontman legendární kapely Olympic patří mezi její přátele. Takovou pusu mu herečka dala v roce 2005.

Foto: Profimedia.cz

Ani slavný muzikant Petr Janda nebyl o polibek od Jiřiny Bohdalové ochuzenFoto: Profimedia.cz

S Karlem Gottem

Ona už byla známá herečka, on neměl s filmem žádné zkušenosti. Karel Gott si svůj filmový debut prožil právě po boku Jiřiny Bohdalové ve snímku Komedie s Klikou v roce 1964. A od té doby se přátelili. Herečka se prý dokonce velmi líbila Gottově mamince, která se nechala slyšet, že by spolu měli krásné děti.

Na lásku mezi Bohdalovou a Gottem sice nedošlo, ale vzniklo celoživotní přátelství. Takže polibků si tihle dva dali jistě nespočet. Ten na fotce je z roku 2006, kdy slavila Bohdalová 75. narozeniny.

Foto: Dalibor Puchta / CNC / Profimedia

S Karlem Gottem se seznámila v roce 1964 při natáčení filmu Komedie s KlikouFoto: Dalibor Puchta / CNC / Profimedia

S Milošem Zemanem

Když se v roce 2013 poprvé konaly prezidentské volby, herečka se veřejně postavila za Miloše Zemana. Podpořila ho, dala mu svůj hlas a jeho vítězství tehdy společně s ním oslavovala. A je jasné, že po vyhlášení výsledků nemohl chybět ani polibek pro nového prezidenta České republiky.

Pravda je ale i to, že o pět let později, když se konaly další volby a Miloš Zeman opět kandidoval, herečka ho už nepodpořila. Médiím řekla, že má politiky jako takové plné zuby.

Foto: Milan Malíček / Právo / Profimedia

Bohdalová veřejně podpořila Miloše Zemana v jeho prvních prezidentských volbáchFoto: Milan Malíček / Právo / Profimedia

S Pavlem Zedníčkem

S Pavlem Zedníčkem se Jiřina Bohdalová zná nejen z televize a filmu (před kamerou se potkali například v pohádce Láska rohatá z roku 2009 či v komedii Podfuk z roku 2004), ale i z fotbalového uskupení osobností s názvem Amfora.

I tihle dva jsou skvělí kamarádi, koneckonců v roce 2012 přichystal Zedníček Bohdalové oslavu narozenin. Herečka tehdy chtěla slavit jen v kruhu rodinném, ale nakonec se dočkala velkého překvapení. Přijel pro ni stříbrný Rolls Royce z roku 1957, který ji vysadil před restaurací, kterou v Praze vlastní právě Zedníček. Tam na ni čekal nejen on, ale i řada jejích přátel.

Foto: Profimedia.cz

Takovou pusu dala překvapená herečka Zedníčkovi, když dorazila na nečekanou oslavu narozeninFoto: Profimedia.cz

S Jiřím Bartoškou

S Jiřím Bartoškou hrála Bohdalová například v pohádce Anděl Páně (2005) a i v jejím pokračování z roku 2016. V tom samém roce pak na tradičním karlovarském filmovém festivalu převzala herečka cenu prezidenta festivalu, kterým není nikdo jiný než právě Bartoška.

Na festivalu byla ale Bohdalová i mockrát předtím, třeba v roce 2012 tam právě s Bartoškou křtila knihu Evy Zaoralové Život s filmem. A právě z tohoto festivalu je ta krásná pusa na fotce.

Foto: Profimedia.cz

Pusa královny komedie a ředitele karlovarského festivaluFoto: Profimedia.cz

A dcera Jiřiny Bohdalové má už za sebou půlkulatiny. Simoně Stašové bylo 65! Znáte všechny její role?

Reklama

Načítám