Hlavní obsah
3,1
(86)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Česká klasika, co nikdy nezklame? S jahodovou bublaninou to prostě vždycky vyhrajete! Je totiž za chvilku hotová a použít můžete v podstatě jakékoli ovoce, co máte zrovna po ruce.

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 150 g cukru moučka
  • 100 g mléčné čokolády
  • 200 g čerstvých jahod
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 500 g polohrubé mouky
  • 300 ml mléka
  • 200 ml oleje
  • 200 g bílého jogurtu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 200 g cukru krupice
  • 4 ks vejce
Článek

Postup

01.

Vejce ušlehejte s oběma cukry do pěny a vmíchejte olej, jogurt, mléko i mouku s kypřicím práškem.

02.

Vlijte na plech, vyložený pečicím papírem, poklaďte jahodami, kousky čokolády a pečte asi 35 minut při 180 stupních Celsia.

03.

Nenechte se zlákat rozpuštěnou čokoládou a počkejte, až bublanina alespoň trochu vychladne. Pak krájejte na kousky a pocukrované podávejte.

Reklama

Související témata:

Načítám