Hlavní obsah

Jahodová bublanina s čokoládou a jogurtem

Hodnocení:
(66)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Česká klasika, co nikdy nezklame? S jahodovou bublaninou to prostě vždycky vyhrajete! Je totiž za chvilku hotová a použít můžete v podstatě jakékoli ovoce, co máte zrovna po ruce.

Ingredience pro:
1 plech
  • cukr moučka
  • 100 g mléčné čokolády
  • 200 g jahod
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 500 g polohrubé mouky
  • 300 ml mléka
  • 200 ml oleje
  • 200 g bílého jogurtu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 200 g cukru krupice
  • 4 vejce
Článek

Postup

Krok 1: Vejce ušlehejte s oběma cukry do pěny a vmíchejte olej, jogurt, mléko i mouku s kypřicím práškem.

Krok 2: Vlijte na plech, vyložený pečicím papírem, poklaďte jahodami, kousky čokolády a pečte asi 35 minut při 180 stupních Celsia.

Krok 3: Nenechte se zlákat rozpuštěnou čokoládou a počkejte, až bublanina alespoň trochu vychladne. Pak krájejte na kousky a pocukrované podávejte.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek