Hlavní obsah

Proč nemůžu najít toho pravého?

Foto: Shutterstock

Máte pocit, že ti praví jsou už zadaní?Foto: Shutterstock

Reklama

„Já mám prostě na chlapy smůlu, jsem už takový typ!“ Zatímco kamarádka se vznáší na obláčku péče svého partnera, vám se zdá, že přitahujete jen nekvalitní chlapy. Není to tak docela pravda! Poradíme, jak se vyvarovat základních chyb v chování vůči mužům a uvidíte tu změnu!

Článek

Hledáte chyby -  začněte u sebe!

Paní Vybíravá: Chlapů je kolem ní pořád dost, ale většinou jim říká kamarádi. Při prvním náznaku nudy nebo zajímavějšího objektu v dohledu „bere kramle“. V žádném vztahu dlouho nevydrží a přeskakuje z jednoho na druhého při sebemenší nesrovnalosti. Je prostě tak náročná, že vybírá, až přebere a jen zpovzdálí pak bude pozorovat mnohem méně atraktivní, ale trpělivější kamarádky, které najdou šťastný vztah.

Rada: Pokud jste se poznaly, zkuste zkrátka chvíli vydržet – přidat do vztahu trpělivost a neodhánět partnera při první chybičce. Dejte čas a prostor tomu, abyste se vzájemně pochopili. To neznamená přijmout prvního a smířit se s tím, jen tomu nechat trochu šancí.

Foto: Shutterstock

Zapomeňte na romantické představy o princiFoto: Shutterstock

Paní Samostatná: Tohle zvládnu sama, k tomu tě nepotřebuji, poradím si… Tak nějak znějí věty ženy emancipované. Nemyslí to zle, ale když trvá na tom, že si svou večeři zaplatí sama, podrývá tím mužovo sebevědomí. Pokud to není sňatkový podvodník, potřebuje mít pocit, že vás ochraňuje, že o vás pečuje, že je něco platný. Silná a samostatná žena se pak nestačí divit, když HO potká s nějakou křehkou blondýnou, která si od něj nechá ošetřit i zlomený nehtík a on jí za to bude vděčný.

Rada: Přestože jste schopná a samostatná, dopřejte mužům po svém boku pocit, že byste se bez jejich pomoci neobešla. Když vy budete více ženská, bude on spokojen ve své pozici chlapa.

Paní Panovačná: Taková žena má sebevědomí na rozdávání. Sama sebe považuje za vzor dokonalosti a totéž očekává od partnera. Její milý nesmí mít ani chybičku, ale její pohled už ztrácí něhu. Spíš to vypadá jako hodnocení hovězího na polévku – kam se poděla láska? Takový přístup se milenci rychle omrzí. V horším případě narazí na podvodníka, který se dokáže tak dlouho přetvařovat a lichotit její ješitnosti, dokud od ní nezíská to, co potřebuje. Její slabinu využije ve svůj prospěch.

Rada: Trošku si přiznejte vlastní mouchy a malinko si zvykněte na to, že ideál neexistuje, že i váš partner má právo na drobné chyby.

Foto: Shutterstock

Dáváte mužům ve svém okolí šanci?Foto: Shutterstock

Základní pravidla pro volbu partnera:

1. Nezáleží na tom, jak jste krásná, štíhlá, oblečená… Charisma osobnosti má základ v sebedůvěře. Mnohokrát jsou k vidění páry, kdy poměrně nepřitažlivá žena pluje vedle inteligentního krasavce, kterého přesvědčila svým chováním o tom, že získal královnu.

2. Tak, jak muže poznáte, takový už bude po zbytek svých dnů. Nevěřte tomu, že byste ho mohla dlouhodobým působením předělat. Možná ho doženete ke krátkodobé přetvářce, ale jak praví klasik: „Starého psa novým kouskům nenaučíš!“ Lhář bude vymýšlet nepravdy, alkoholik si lahev jen lépe schová a povaleč záhy přijde o práci. Přetvářka vydrží jen do doby, kdy si muž je svým postavením ve vašem životě jistý.

3. Nesnažte se rozdat. Mělo by být přirozeným a normálním, nikoli sobeckým, že od svého partnera očekáváte stejnou investici – citovou, fyzickou, materiální, jakou mu sama nabízíte. Rovnováha je základ vztahu a bez ní to nefunguje. Vzorec: Já vychovávám tvoje děti, ale ty zabezpečíš rodinu. Já uklízím a vařím, ty mě překvapíš dovolenou.

Rada poslední: Nerezignujte – žádná žena nemá smůlu na chlapy, jen se k problému správně postavte!

Reklama

Načítám