Hlavní obsah

K-pop ovlivňuje i svět módy. Co frčí mezi mladou generací?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento hudební styl vznikl v Jižní Koreji a postupně prosakuje do všech světadílů. Popularita korejského popu, k-popu, roste každým dnem, a tak není divu, že jeho představitelé udávají trend dnešní generaci. Podle dívčí kapely Blackpink se oblékají tisíce teenagerů a extravagantními modely rozhodně nešetří.

Článek

K-pop je směsice rozličných žánrů, od popu přes elektro až po hip hop a r’n’b. Dá se říct, že největší boom odstartovala chlapecká skupina Seo Taiji and Boys s písní I know už v roce 1992. Od té doby se vyrojilo nespočet interpretů, kteří se vydali stejnou cestou. Středem pozornosti je kromě nich samotných také jejich osobitý šatník. Bez jakých kousků se k-popové umělkyně neobejdou?

Foto: Profimedia.cz

Členky skupiny Blackpink se odvážných outfitů nebojí. Do jejich garderoby patří kožené postroje, šněrovací boty i cyklistické legínyFoto: Profimedia.cz

Extravagance na prvním místě

Holky z Blackpink zná každý fanoušek korejského popu. Proto se s nimi nedávno spojil i módní řetězec H V jeho kolekcích teď najdete mikiny a trička s fotkami skupiny či doplňky, které nesmí chybět na žádném vystoupení. Podobnou garderobu seženete samozřejmě také v jiných obchodech. Zpěvačky se často stylizují do looku nevinných školaček, drsných rockerek nebo sexy dam.

Jestliže chcete okopírovat jejich vkus, sáhněte po skládaných sukních, motorkářských botách a oblečku s flitry. Svůj outfit můžete zpestřit mikinou s bláznivým potiskem nebo postrojem připomínající výbavu sadomasochistického salonu. Nezbývá než uznat, že tento trend opravdu není pro všechny. Náctileté dívky z celého světa po něm však doslova šílí.

Foto: Profimedia.cz

Také flitry jsou nezbytnou součástí k-popové kapely. Všimněte si ale, že pokud mají dívky krátké šortky, výstřihy nepřipadají v úvahuFoto: Profimedia.cz

Skládané sukně 

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 549 Kč; Pull & Bear, 549 Kč Foto: Archiv firem

Postroj na tělo 

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 499 Kč; Shein, 166 Kč Foto: Archiv firem

Crazy mikiny 

Foto: Archiv firem

Zleva: Desigual, 3499 Kč; Reserved, 699 KčFoto: Archiv firem

Šněrovací boty

Foto: Archiv firem

Zleva: Tommy Jeans (prodává Eobuv), 2681 Kč; Even & Odd. (prodává Zalando), 600 KčFoto: Archiv firem

S potiskem kapely

Foto: Archiv firem

Zleva: Blackpink, 1490 Kč; H&M, 699 KčFoto: Archiv firem

Kalhoty s průstřihy

Foto: Archiv firem

Zleva: Shein, 281 Kč; Bershka, 549 KčFoto: Archiv firem

Korzetové topy

Foto: Archiv firem

Zleva: Gate, 168 Kč; Asos, 669 KčFoto: Archiv firem

Šortky i sukně s flitry

Foto: Archiv firem

Zleva: Liu Jo (prodává Answear), 1799 Kč; Mymo at Night (prodává About You), 1829 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám