Hlavní obsah

Kabelková mánie: Jaké jsou letos nejvíc v módě?

Foto: Reserved

Foto: Reserved

Reklama

Kabelek není nikdy dost! Jsou to právě doplňky, které dokážou kompletně změnit náladu každého outfitu, a přitom se nejedná o obrovskou investici. Podívejte se na pět trendů, které budou vládnout této sezoně.

Článek

Nepatříte k ženám, které si s každým ročním obdobím obnoví šatník podle posledních trendů? Dodejte svým modelům moderní náboj s pomocí nových detailů. Jsou to totiž právě boty, šperky, brýle a především kabelky, jež dovedou váš look k dokonalosti a ukážou, že se v tendencích vyznáte.

Díky módním řetězcům, které bedlivě sledují, co letí na molech i ve street stylu, a podle toho obměňují kolekce každých čtrnáct dní, jsou pro nás dnes aktuální novinky mnohem přístupnější i cenově dostupnější. Nemusíte se tedy bát, že vás nový úlovek zruinuje, a omrkněte, jakých pět trendů v kabelkách se nyní těší největší oblibě.

1. Kulaté tvary

Foto: Profimedia.cz

Podobné kousky teď najdete ve všech možných barvách i v nejrůznějších velikostechFoto: Profimedia.cz

Mohou být jak velké, tak i úplně miniaturní, s poutky nebo na dlouhém řetízku... Tašky tohoto tvaru mají tu výhodu, že si je oblíbí milovnice minimalismu, sportovního stylu i okázalosti. Vše totiž závisí na provedení – najdete kusy vyšívané, kožešinové, ocvočkované, s metalickým leskem nebo s minimem zdobení, absolutně hladké se skrytým zipem... Vybere si zkrátka každá.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): New Look, 579 Kč. Topshop, 809 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Pull & Bear, 549 Kč. Reserved, 699 KčFoto: Archiv firem

2. Ledvinky znovu a jinak

Foto: Profimedia.cz

Malé kabelky na pásku jsou velmi praktické. Zapojte fantazii a uvidíte, že se dají vzít téměř k čemukolivFoto: Profimedia.cz

Už jednou byly neuvěřitelně populární a pak upadly do zapomnění. Dnes zažívají velký návrat a jsou snad ještě víc in než kdy dřív. Rozdíl je v tom, že nyní jsou sofistikovanější, a to díky tvarům a materiálům. Zajímavé prošívání, satén, kamínky, flitry i výšivky – moderní ledvinky jsou prostě jiné. Nosí se buď přímo v pase, nebo také jako cross body, kdy ji máte přímo na prsou.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Monki, 389 Kč. Reserved, 399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Stradivarius, 499. Miss Selfridge (prodává Zoot), 899 KčFoto: Archiv firem

3. Síťovky s retro nádechem

Foto: Profimedia.cz

Síťovky se staly mezi hvězdami street stylu opravdovým hitemFoto: Profimedia.cz

V daleké minulosti, ještě před záplavou igelitů, byly síťovky v každé domácnosti absolutním must-have kouskem. A kupodivu jsou zpátky ve hře. Móda má ráda originální řešení a dokáže překvapit. Sáhnout nyní můžete buď po kabelce, která je síťkou jen potažená, nebo se všitou látkovou kapsou, ale i po absolutně průhledné klasické variantě, s níž se dříve chodilo na nákup.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Staud (prodává Matches Fashion), 8560 Kč. Topshop, 639 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bershka, 249 Kč. Lindex, 999 KčFoto: Archiv firem

4. Návrat k přírodě

Foto: Profimedia.cz

Líbí se vám uvolněný boho styl, oblíbený obzvlášť v létě? Tak to těmto modelům rozhodně neodoláteFoto: Profimedia.cz

Nic vašemu looku nedodá takový letní nádech jako doplňky z proutí, slámy, juty nebo dřeva. Všechny tyto přírodní materiály evokují farmářské trhy, mořské pobřeží, sběr čerstvých květin nebo romantické pikniky. Navoďte si tuto příjemnou atmosféru i v rušném městě.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Asos, 719 Kč. Pull & Bear, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bershka, 549 Kč. Zara, 899 KčFoto: Archiv firem

5. Maximální průhlednost

Foto: Profimedia.cz

Velmi kreativním řešením, které je nyní mimořádně populární, je hodit si kabelku do velké průhledné taškyFoto: Profimedia.cz

Uznáváme, není to úplně praktické, ale my jsme se do trendu průhledného plastu, vinylu a pryže zamilovali. Když mu nefandíte v oblečení, zkuste alespoň zauvažovat nad kabelou z těchto netradičních materiálů. Takový kousek vám dodá šmrnc.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Lindex, 499 Kč. New Look, 660 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): C&A, 398 Kč. Zara, 899 KčFoto: Archiv firem

Který trend vás oslovil nejvíce?

Reklama

Související témata:

Načítám