Hlavní obsah

Vlnkové obočí a skleněná pleť! Měla byste odvahu na tyhle kosmetické trendy?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Sledovat všechny změny, trendy a novinky ve světě kosmetiky dá opravdu zabrat – je to jedno z nejrychleji se vyvíjejících odvětví vůbec. K tomu přidejte zástup beauty blogerů a vizážistů, kteří se také neustále snaží vytvořit něco originálního... Víte, jaké novinky přinesl rok 2017?

Článek

Opravdovou beautyholičku slova, jako je konturování, strobing nebo zapékání, už dávno nepřekvapí. Sleduje přece novinky a hned si je na sobě zkouší. Říkají vám ale něco termíny squiggly eyebrows, smokey strobing nebo glass skin? Jestli ne, je pravá chvíle se s nimi seznámit.

Squiggly eyebrows

Jinak řečeno „vlnkové obočí“ je něco, co rozhodně nepřehlédnete. Mít husté a dokonalé oblouky už totiž nestačí! Je tu kreativnější a zábavnější řešení. Závan čerstvého vzduchu přináší obočí precizně vytvarované do menších vlnek. Podtrhnout ho můžete dalším trendem – carvingem, kdy se obočí ještě barevně obkreslí nebo vystínuje, a to buď linkami, barevnou tužkou na oči, nebo i pomocí stínů.

Samozřejmě je tento způsob úpravy v běžném životě téměř nepoužitelný, ale jako inspirace na party určitě vypadá působivě. Novinka se během několika dnů stala opravdovým hitem na Instagramu, kde má beauty komunita obrovské zastoupení. Tak proč si to jen tak pro legraci nevyzkoušet také?

Foto: BLACKDAY, Shutterstock.com

Vytvarovat takhle obočí je trochu namáhavé, ale zároveň to může být i zábava. Jedno je jisté: potřebujete k tomu trpělivost a gel na vlasyFoto: BLACKDAY, Shutterstock.com

Smokey strobing

Technika smokey eyes neboli klasické kouřové oči je jedna z nejoblíbenějších. Krásně zvýrazní oči a sluší opravdu všem. Strobing zas znamená extra projasnění tváře – tento trend propagoval přehnané rozjasnění vystouplých částí obličeje, až modelka nebo nositelka někdy připomínala disko kouli. V umírněné podobě ale umí opravdu krásně zvýraznit obličej a je s námi již několik sezon.

Co se tedy stalo, když se tato dvojka spojila? Výsledkem je projasněný pohled a zároveň vizuálně větší oči díky vystínování pohyblivého víčka. Na rozdíl od klasických kouřovek se toto líčení většinou dělá ve světlejších odstínech.

Postup je velmi jednoduchý. Na celé horní víčko naneste matové stíny neutrálních tónů a do vnitřních koutků rozjasňovač – a vůbec s ním nemusíte šetřit. Vnější koutky a očnicový oblouk následně vystínujte o něco tmavšími barvami, než byl základ. Stíny štětcem pořádně zapracujte doztracena, aby vznikl pověstný efekt lehkého kouře.

Je to perfektní líčení na každý den. Budete mít „otevřený“, svěží a odpočatý pohled a současně zvýrazněné oči.

Foto: Profimedia.cz

Novou techniku si velmi oblíbili i vizážisté na přehlídkách. Obzvlášť dobře je toto líčení očí vidět na modelce Gigi Hadid (22, vlevo)Foto: Profimedia.cz

Glass skin

V překladu „skleněná pleť“ je tendence, která na Západ dorazila z dalekého Východu. Jižní Korea stále drží prvenství v nejrůznějších inovacích, novinkách a trendech v kosmetickém průmyslu a loni se tam zrodil efekt skleněné pleti.

Předtím byla v módě svěží pleť navozující pocit vlhkosti a lehký ruměnec – jako byste před pár minutami vyšly z fitka. Nyní je však trendy pokožka absolutně čistá a hladká, pořádně hydratovaná a s nepřehlédnutelným průhledným leskem.

Abyste toho docílily, neobejdete se bez několikafázového postupu – a jen líčidla vám stačit nebudou. Začínat by se mělo peelingem, následně užijte prostředek, který vyčistí pleť a zatáhne póry. Poté je potřeba nanést hydratační a vyživující sérum, nejlépe s rozjasňujícími částečkami. Následuje vrstva krému a až na závěr make-up, který by neměl být zmatňující. Během dne pak nezapomínejte přestříknout tvář termální vodou.

Foto: Alex-Butko, Tata Mamai, Shutterstock.com

Kdo by nechtěl mít takto dokonalou a rozjasněnou pleť!Foto: Alex-Butko, Tata Mamai, Shutterstock.com

Do kterého z těchto trendů byste šly? Zaujal vás nějaký jiný, který jsme nezmínili?

Reklama