Hlavní obsah

Kabelky v retro stylu: S čím je kombinovat a kam je nosit?

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Reklama

Nepřirostly vám některé trendy současnosti k srdci? Pak možná raději sáhnete po těch, které slavily úspěch v minulých dekádách. Kombinace starých kousků s novými vypadá neotřele, a navíc vtiskne originální punc každému šatníku. Naučte se nosit retro kabelku v moderním světě.

Článek

Některým ženám postačí prohledat vlastní skříň, jiným může dobovou tašku půjčit babička. Pokud ale vaše rodina neholduje hromadění věcí a zastaralé modely posílá nemilosrdně do odpadkového koše, nezoufejte. Kabelku s nádechem nostalgie seženete na pultech i dnes. Poradíme vám, jak díky ní okořenit outfit a při kterých příležitostech se bude hodit.

Na pracovní schůzku 

Krémová verze se zlatým kováním a popruhem z perliček evokuje díky svému tvaru i zapínání éru padesátých let. Přendejte si do ní všechny nezbytnosti a elegantní taštičku slaďte s kalhotovým kostýmem. Držte se přírodních tónů a zopakujte motiv perel v nadčasovém šperku. Čeká vás náročný den plný schůzek a vyřizování po úřadech? Podpatky nejsou tedy ideálním řešením, vsaďte na pohodlnější tenisky!

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. sako Mango, 2299 Kč; 2. kabelka Zara, 799 Kč; 3. náušnice Eppi, 2140 Kč; 4. oblekové kalhoty Mango, 1299 Kč; 5. halenka H&M, 399 Kč; 6. tenisky Napapijri (prodává Eobuv), 2744 Kč Foto: Archiv firem

Do kanceláře 

Takzvané síťovky budou už navždy spjaty s historií Československa. Vyráběly se tu od dvacátých let dvacátého století, ale teprve po druhé světové válce začala jejich obliba masově stoupat. A nosilo se v nich nejen maso, ale také třeba skleněné lahve od piva. Postupem času však děrované nákupní tašky vytlačily nevzhledné igelitky s reklamními logy potravinových řetězců.

Jenže i tahle doba už je passé. Síťovky se znovu hlásí o slovo a dnes zaujímají čestné místo i mezi módními doplňky. Na trhu objevíte i takové, které mají uvnitř všitou látkovou kapsu z níž vám nevypadne ani pírko do vlasů. Bez problému tedy nahradí klasickou kabelku. Zkuste si síťovku vzít k úpletovému kompletu.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. svetřík Reserved, 599 Kč; 2. síťovka Nobo (prodává Answear), 499 Kč; 3. náhrdelník JwL Luxury Pearls (prodává Vivantis), 1890 Kč; 4. kašmírová sukně C&A, 2698 Kč; 5. průsvitné punčocháče Calzedonia, 289 Kč; 6. balerínky Gino Rossi (prodává CCC), 1899 Kč Foto: Archiv firem

S kamarádkou do kina 

Kabelky z korálků, hlavně těch dřevěných, nosily dámy před druhou světovou válkou. Přestože dnes mohou na někoho působit infantilně, jsou vtipným oživením volnočasového outfitu. Máte rande s kamarádkou nebo jen chcete ve výlohách omrknout nejnovější módní kolekce? Oblékněte zvonové džíny, sandály na platformě a pohodlné pončo, do roztomilé taštičky ukryjte to nejdůležitější a vyrazte do víru velkoměsta.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. tričko Gate, 88 Kč; 2. kabelka Bershka, 499 Kč; 3. ekologický lak na nehty Handmade Beauty (prodává Econea), 289 Kč; 4. zvonové džíny Levi's, 2499 Kč; 5. pončo Bonprix, 599 Kč; 6. sandály na platformě Bigstar (prodává Answear), 439 KčFoto: Archiv firem

Na večírek

A nemůžeme zapomenout ani na zlaté osmdesátky, které reprezentuje kabelka v nepřehlédnutelném metalickém odstínu. Spolu se sandálky na blokovém podpatku tvoří dokonalou dvojku. Možná by si ji kdekdo spletl s rekvizitami z tuzemských filmových evergreenů, mezi které patří třeba Discopříběh (1987) nebo Bota jménem Melichar (1983). Lesklým doplňkům budou slušet tmavé, jednoduché šaty. A pokud chcete docílit opravdového vintage looku v moderním pojetí, nezapomeňte ani na bundu s opraným efektem.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. džínová bunda Tally Weijl, 799 Kč; 2. kabelka H&M, 749 Kč; 3. čelenka do vlasů Pull & Bear, 199 Kč; 4. šaty Only (prodává About You), 579 Kč; 5. sluneční brýle Guess (prodává Eyerim), 1879 Kč; 6. sandálky na podpatku Even&Odd (prodává Zalando), 610 Kč Foto: Archiv firem

Reklama

Načítám