Hlavní obsah
3,4
(32)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Kachna neznamená nutně jen kombinace knedlík a zelí. Připravte si prsíčka s křupavou kůrkou s medem a voňavým kořením.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kachních prsou
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 2 lžičky koření pěti vůní
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Nejdřív si připravte marinádu. Do misky dejte rýžový ocet, sójovou omáčku, med, koření a špetku soli. Přidejte prolisované stroužky česneku. 

02.

Kůži na mase na několika místech opatrně nařízněte. Poté potřete ze všech stran marinádou a nechte chvilku odpočinout. 

03.

Naložené maso pak přendejte do olejem vymazaného pekáčku. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Prsa pečte 30 minut a v průběhu pečení je přelévejte zbylou marinádou a výpekem. 

04.

Tři až pět minut před dopečením zvyšte teplotu na 220 °C a zapněte funkci grilu. Kůže bude krásně křupavá a zkaramelizovaná. Podávejte s kuskusem, polentovou kaší nebo jinou přílohou podle chuti. 

Reklama

Související témata:

Načítám