Hlavní obsah

Kachní paštika s portským vínem

Hodnocení:
(26)
Foto: Shaiith, Shutterstock.com
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
střední

Na přípravě domácí skvělé paštiky není nic těžkého! Chcete důkaz? Zkuste tu z kachních jater a portského!

Ingredience pro:
1 pekáč
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • pepř barevný mletý
  • sůl
  • 1 plátek másla
  • 1 panák portského vína
  • 100 ml portského vína
  • 500 g kachních jater
Článek

Postup

Krok 1: Zhruba půl kilogramu očištěných kachních jater na noc naložte do zhruba 100 ml portského vína, poté je nakrájejte na menší kousky a polovinu dávky orestujte na pánvi.

Krok 2: Druhou půlku rozmixujte s plátkem másla, posolte a opepřete barevným pepřem.

Krok 3: Pak obě poloviny smíchejte dohromady a přidejte malého panáka portského, maličko dosolte a dopepřete. Pokud milujete vlašské ořechy, nebojte se přidat nasekanou hrst.

Krok 4: Pekáček vystelte potravinářskou fólií nebo vymažte sádlem. Poté do něj dejte směs a řádně stlačte.

Krok 5: Pečte zhruba 50 minut ve vodní lázni, poté nechte paštiku na 24 hodin vychladnout v lednici.

Paštik je ale mnohem více, zkuste i další recepty. A nejlepší přílohou jsou kyselé nakládané okurky, které si uděláte doma.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama