Hlavní obsah
Foto: Shaiith, Shutterstock.com

Foto: Shaiith, Shutterstock.com

Na přípravě domácí skvělé paštiky není nic těžkého! Chcete důkaz? Zkuste tu z kachních jater a portského!

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč
  • 1 hrst vlašských ořechů
    8
  • 1/2 lžičky pepře barevného mletého
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 plátek másla
    7
  • 1 panák portského vína
    12
  • 100 ml portského vína
    12
  • 500 g kachních jater
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Zhruba půl kilogramu očištěných kachních jater na noc naložte do zhruba 100 ml portského vína, poté je nakrájejte na menší kousky a polovinu dávky orestujte na pánvi.

02.

Druhou půlku rozmixujte s plátkem másla, posolte a opepřete barevným pepřem.

03.

Pak obě poloviny smíchejte dohromady a přidejte malého panáka portského, maličko dosolte a dopepřete. Pokud milujete vlašské ořechy, nebojte se přidat nasekanou hrst.

04.

Pekáček vystelte potravinářskou fólií nebo vymažte sádlem. Poté do něj dejte směs a řádně stlačte.

05.

Pečte zhruba 50 minut ve vodní lázni, poté nechte paštiku na 24 hodin vychladnout v lednici.

Paštik je ale mnohem více, zkuste i další recepty. A nejlepší přílohou jsou kyselé nakládané okurky, které si uděláte doma.

Související témata:

Načítám